Αξιοποίηση πόρων για την στήριξη των αθλητικών συλλόγων

Συναντήσεις του περιφερειακού συμβούλου Γ. Καλτσογιάννη

Την ανάγκη αξιοποίησης κοινοτικών πόρων από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και την στήριξη των συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, επισημαίνει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υ6ποδομών και περιβάλλοντος Θεσσαλίας Γιώργος Καλτσογιάννης.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, η αθλητική παράδοση του τόπου μπορεί να αξιοποιηθεί και στο επίπεδο της ενίσχυσης του τουρισμού, καθώς στη σημερινή εποχή ένα αθλητικό γεγονός συνδέεται άμεσα με την έλευση εκατοντάδων ή και χιλιάδων αθλητών, μελών των ομάδων, αλλά και συγγενών τους και άλλων επισκεπτών που είναι λάτρεις κάποιου αθλήματος.
Ο κ. Καλτσογιάννης και ενόψει των νέων προοπτικών που διανοίγονται, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με συλλόγους και σωματεία του τοπικού αθλητισμού, όπου συζητιούνται προτάσεις και ιδέες για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξή του.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια με πρωτοστάτη τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, έχει προχωρήσει στο νομό Μαγνησίας σε σημαντικές δράσεις τόσο για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, όπως μέσω της κατασκευής νέων γυμναστηρίων και χώρων άθλησης, όσο και για τη διεξαγωγή ξεχωριστών αθλητικών γεγονότων όχι μόνο εθνικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας. Μάλιστα και φέτος ήδη στη Μαγνησία έχουν διεξαχθεί τρία σημαντικά αθλητικά γεγονότα από το χώρο του μπάσκετ, του χάντμπολ και της ιστιοπλοΐας» τονίζει ο κ. Καλτσογιάννης και προσθέτει πως «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η συνέχιση της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων για την τόνωση του τοπικού αθλητισμού. Το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, το πρώην ΕΣΠΑ, που ήδη ξεκίνησε, αποτελεί μια κρίσιμη ευκαιρία για να ενισχυθούν τα αθλητικά σωματεία, να αναβαθμιστούν οι υποδομές τους, να βελτιωθεί ο αθλητικός εξοπλισμός τους. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή που από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά τη νέα πενταετή θητεία της, έχει αποδείξει πως διαθέτει την θέληση και τη γνώση για να τα καταφέρει. Και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να προσφέρουμε ελπίδα και προοπτική στα παιδιά, τους εφήβους, τους νέους του τόπου μας που καθημερινά ασχολούνται με τον αθλητισμό».

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως εν μέσω της κρίσης δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθεί το ντόπιο δυναμικό που ενεργοποιείται στα διάφορα αθλήματα. «Ο αθλητισμός είναι οξυγόνο ζωής με ευρύτερες κοινωνικές επιδράσεις στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου και θα πρέπει να τον προασπίσουμε» σημειώνει ο κ. Καλτσογιάννης και συμπληρώνει πως «στις συνεχείς επαφές μου με εκπροσώπους και δρώντες σε αθλητικούς συλλόγους και φορείς επιβεβαιώνεται η πεποίθηση όλων πως συλλογικά και υπεύθυνα μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την πλούσια αθλητική παράδοση».

Συνέχισε δε υπογραμμίζοντας πως ο νομός ήδη διαθέτει τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων που θα ενισχύσουν περαιτέρω τον τουρισμό, ενώ θα τονώσουν και το αθλητικό ιδεώδες. Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου, ομοσπονδίες και άλλοι φορείς μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε τη διοργάνωση και άλλων μεγάλων αθλητικών γεγονότων προς όφελος των ίδιων των αθλητών, του αθλητισμού, αλλά και του τόπου μας, αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.