Απαγορευτικό Μπέου στον αντιδήμαρχό του

Για να μη συμμετάσχει στη διημερίδα του Ομίλου Καρεκλίδη

Ο Όμιλος Καρεκλίδη ως γνωστόν διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου τη 2η διημερίδα για την ανάπτυξη, στην προσπάθεια να αναπτυχθεί διάλογος για θέματα της Μαγνησίας, ώστε με σύνθεση απόψεων κοινωνίας και φορέων να επιτευχθεί η δυνατότερη ταύτιση σε λύσεις προβλημάτων. Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διημερίδα είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και οι νέες προκλήσεις. Κλήθηκαν να μιλήσουν οι έξι Βουλευτές της Μαγνησίας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) κ. Άρις Σαββάκης και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Ύστερα από την συγκατάθεσή τους στο κάλεσμά μας μπήκαν στο πρόγραμμα της διημερίδας. Τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Σαββάκης τηλεφώνησε και παρακάλεσε να “κατέβει” η φωτογραφία του από το magnesianews.gr (στην αναγγελία της είδησης) και δήλωσε ότι δεν θα παραστεί να μιλήσει στη διημερίδα και ότι του δημιουργήσαμε πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν φυσικά ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ενημερώθηκε ότι ο αντιδήμαρχός του θα μιλήσει στην διημερίδα του Ομίλου Καρεκλίδη και εξέδωσε απαγορευτικό. Ο Δήμαρχος Βόλου και όλο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπως και όλοι οι φορείς της πόλης έχουν κληθεί και θα λάβουν ταχυδρομικώς τις προσκλήσεις τους, ιδότι ο Όμιλος Καρεκλίδη στα μεγάλα θέματα της πόλης, θέλει να ενώνει και όχι να χωρίζει, έστω και αν οι απόψεις του μπορείς να είναι διαφορετικές με αυτές των άλλων συμμετεχόντων.

Ο Δήμαρχος Βόλου  Αχιλλέας Μπέος με την εντολή απαγόρευσης προς τον αντιδήμαρχό του να συμμετάσχει στη διημερίδα για το Βόλο και τη Μαγνησία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την φιλοσοφία του περί διαλόγου, σύνθεσης απόψεων της κοινωνίας και των φορέων και του απολυταρχισμού του. Ο Όμιλος Καρεκλίδη θα συνεχίσει αυτό που έχει διακηρύξει επανειλημμένα, ότι θέλει να είναι χρήσιμος στη Μαγνησία και το Βόλο.

Δήλωση του Αντιδημάρχου Βόλου Αρη Σαββάκη

Με έκπληξη ενημερώθηκα για την έντονα δυσφημιστική αναφορά στο πρόσωπό μου από το site magnesianews. gr ότι δήθεν αθέτησα την υπόσχεσή μου και δεν θα είμαι ομιλητής σε μια διημερίδα που οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας διατείνονται ότι πραγματοποιούν με θέμα την ανάπτυξη στη Μαγνησία.

Οφείλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι το δημοσίευμα είναι ψευδέστατο, αποκρύπτει άλλους στόχους και ότι ουδέποτε αποδέχτηκα πρόταση να είμαι ομιλητής στην εκδήλωση αυτή, οι στόχοι της οποίας άλλωστε δεν πείθουν και για την αποτελεσματικότητά της.

Σε ό,τι αφορά τα περί “απαγορευτικού” από πλευράς του Δημάρχου, ένα μόνο σχόλιο: Είναι η πιο αδιάψευστη μαρτυρία για τη στόχευση που είχαν οι συντάκτες της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Αλλά ως συνήθως απέτυχαν Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία της Δημοτικής μας Αρχής, πολλώ δε μάλλον τέτοιες αφελείς και ερασιτεχνικές απόπειρες.

Απάντηση του magnesianews.gr

Την Παρασκευή το πρωί συνεργάτης μας, μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες και ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον αντιδήμαρχο κ. Σαββάκη, πήρε την συγκατάθεσή του για να είναι ομιλητής στην εκδήλωσή μας. Μάλιστα συζήτησαν και το θέμα της ομιλίας του που ήταν σχετικό με τις αρμοδιότητες που έχει στο Δήμο Βόλου ως αντιδήμαρχος υπεύθυνος για το ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) και τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Προφανώς ύστερα από την απάντηση που πήραμε, είχαμε στήσει πλεκτάνη στον κ. Σαββάκη, ώστε να κατηγορήσουμε τον κ. Μπέο ότι έβγαλε απαγορευτικό. Ευχαριστούμε τον κ. Σαββάκη με τον οποίο επί δεκαπέντε χρόνια υπήρξε μια αλληλοεκτίμηση. Τον συγχωρούμε όμως διότι η δήλωση δεν ήταν δική του, αλλά του γραφείου Τύπου του κ. Μπέου. Το υποστηρίζω αυτό διότι ποτέ ο κ. Σαββάκης δεν θα έκανε αυτή την πράξη ενάντια σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά για την ποιότητά του και ιδίως στο σημείο που αναγράφει ότι οι στόχοι της διημερίδας δεν πείθουν για την αποτελεσματικότητά τους και γι΄αυτό ουδέποτε θα δεχόταν να είναι ομιλητής σε αυτή.

Καταλήγοντας να πούμε στο γραφείο Τύπου του Μπέου, ότι εμείς δουλεύουμε, δεν δουλεύουμε τον κόσμο με όσα γράφει για τον μεγάλο ηγέτη του…Μονακό!

Γ.Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.