Απεργία για την αξιολόγηση με συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ συμμετοχή και του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Τετάρτη 9 Ιουλίου, αντιδρώντας στο Νόμο για την στην αξιολόγηση, απηύθυνε το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το απόγευμα παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Αντώνη Αντωνάκου. Για μεθαύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα συμμετάσχει και το Εργατικό Κέντρο Βόλου και ζητείται να δοθεί μαζικός χαρακτήρας για να μην περάσει ο συγκεκριμένος νόμος.

«Αντιδρούμε κι απεργούμε σε έναν νόμο που έρχεται μέσα στο καλοκαίρι, αυξάνοντας τη δεξαμενή απολύσεων στο Δημόσιο. Ήδη από το Φθινόπωρο εξαγγέλθηκε νέο μισθολόγιο που θα περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών και νέες ανισότητες», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Αντώνης Αντωνάκος.

Όπως ανέφερε, η ΑΔΕΔΥ δεν είναι κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο, αλλά όχι με το σύστημα που προωθείται και που θα προκαλέσει μεγάλες ανισότητες και αίσθημα ανασφάλειας στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ δεν προωθεί στην αντικειμενική κρίση.
Το μέλος της Εκτελεστικής τόνισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα αξιολόγησης, δεν αποδέχονται τα φύλλα αξιολόγησης, και κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη με την 24ωρη απεργία, όπου «καθοριστικό παράγοντα θα αποτελέσει η καθολική συμμετοχή στην απεργία» όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κουτσούκος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν και να δώσουν μαζικό παρών στην απεργία και στο συλλαλητήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.