Απεργία διαρκείας αποφάσισε το διοικητικό προσωπικό του Π.Θ.

Αντιδρά στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014 και στην αξιολόγηση

Απεργία διαρκείας αποφάσισε να κάνει ομόφωνα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε γενική συνέλευση που έγινε σήμερα με αφορμή την εφαρμογή του Ν. 4250/2014 και τα άρθρα που αναφέρονται στην αξιολόγηση του προσωπικού και που αναφέρει ότι αποτελούν ένα πολυεργαλείο μαζικών απολύσεων και υποβάθμισης κατάργησης δομών και υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, από αυτή την εξέλιξη δε θίγονται μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, καθώς η «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων είναι άρρηκτα δεμένη με την «αξιολόγηση» των υπηρεσιών και τη λειτουργία τους με όρους «αγοράς». «Πλέον, χωρίς να αναφέρονται οι λέξεις «απόλυση» και «κλείσιμο», θα μπορούν να υποβαθμίζουν ή να διαλύουν νοσοκομεία, σχολεία, Πανεπιστήμια και γενικά υπηρεσίες, επειδή απλά «αξιολογήθηκαν» ως ανεπαρκή (π.χ. μη κερδοφόρα)», επισημαίνει το Διοικητικό προσωπικό του Π.Θ.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι δηλώνουν την απόφασή τους να μη συνεργήσουν με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοί τους και ζητούν την κατάργηση του νόμου 4250/2014.

Κατά τη γενική συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα το πλαίσιο δράσης της ΑΔΕΔΥ, αλλά και απεργία διαρκείας και αποχή από κάθε αντικείμενο σχετικό με την “αξιολόγηση”, συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ίδια ημέρα σε κάθε πόλη. Τέλος, δηλώνουν ότι αν του αποσταλούν έντυπα αυτοαξιολόγησης, δεν θα τα συμπληρώσουν και θα τα καταθέσουν στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Το διοικητικό προσωπικό καλεί τους Συλλόγους των μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ να πάρουν θέση για τη μη εφαρμογή του νόμου, τον πρύτανη και τη Σύγκλητο του Π.Θ. να πάρουν απόφαση για τη μη υλοποίηση του αντισυνταγματικού και κανιβαλιστικού αυτού νόμου. Τονίζουν δε ότι η δέσμευσή τους θα είναι η ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς των διοικητικών υπαλλήλων στη λειτουργία του ιδρύματος.
Τέλος ζητούν την επιστροφή όλων των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στις θέσεις εργασίας τους και καλούν τους φορείς της Πανεπιστημιακής κοινότητας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.