Απεργία και αποχή των μηχανικών του Δημοσίου από την αξιολόγηση

Απόφαση για Πανελλαδική απεργία – αποχή των μελών της από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ), με εξώδικη γνωστοποίηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και το Ελληνικό Δημόσιο που εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η εφαρμογή του Ν. 4250/14 εισάγει αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζόμενων, με στόχο την αδιαφάνεια και τη χειραγώγηση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτήν, προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών κυρίως αυτές που έχουν αντικείμενο τις Δημόσιες Υποδομές, περιορισμό, περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών, αλλά και απολύσεις εργαζομένων από τους Δημόσιους Τομείς.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής» από 29/9/2014.
i) Από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε όλα τα επίπεδα αυτής και συγκεκριμένα, αλλά όχι περιοριστικά:
(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992.
(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.
(γ) από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992).
(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ.
ii) Από κάθε εργασία σχετιζόμενη με τον επανέλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων εργασίας ή έργου σε αορίστου χρόνου, που λαμβάνει χώρα βάσει των διατάξεων του άρθρου 42 του ν. 4250/2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.