Αποθήκη – «ντελίβερι» χασίς στο Βόλο για όλη τη Θεσσαλία

Η μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών που εντοπίστηκε εδώ και 15 χρόνια

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 61χρονος συνταξιούχος Βολιώτης, που εκτελούσε χρέη «αποθηκάριου», διαθέτοντας διαμέρισμα που διαθέτει σε πολύ κοντινό χώρο με το σπίτι του, όπου έφεραν οι προμηθευτές και προωθούσαν στη συνέχεια τα «βαποράκια» σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ενώ ο ίδιος έπαιρνε προμήθεια. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, καθώς εκτιμά ότι πίσω από τον Έλληνα κρύβεται κύκλωμα αλλοδαπών διακινητών χασίς, καθώς ο συλληφθείς δεν γνωρίζει καν από πού προέρχονταν οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ενώ στην «καβάντζα» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 87 κιλών και αξίας πάνω από 200.000 €, που είναι η μεγαλύτερη ποσότητα χασίς που έχει κατασχεθεί στο Βόλο, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια!

Η υπόθεση ξεκίνησε από την αρχή του καλοκαιριού, μετά από πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών, ότι σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα στη Μπουρμπουλήθα, γινόταν διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί άρχισαν τις παρακολουθήσεις στο διαμέρισμα – καβάντζα του 61χρονου, που βρίσκονται στον πρώτο όροφο συγκροτήματος όπου διαμένει και, βρήκαν το επίμαχο διαμέρισμα, αλλά παρά τις πολυήμερες παρακολουθήσεις, διαπίστωσαν ότι δεν πήγε κανείς να παραλάβει χασίς για πώληση στη λιανική.

Η σύλληψη
Τελικά, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, συνέλαβαν τον συνταξιούχο (που είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών), έξω από το διαμέρισμα – καβάντζα, όπου τον ακινητοποίησαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα – αποθήκη ναρκωτικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 65 κιλά ακατέργαστου χασίς, αξίας 97.500 €, καθώς και 22 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), αξίας 110.000 € (καθώς στη λιανική πωλείται 4.000 ως 7.000 € το κιλό).
Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε αυτοσχέδιες αδιάβροχες συσκευασίες και τοποθετημένες σε 13 βαλίτσες και σακ βουαγιάζ, έτοιμες για να τις πάρουν οι «μικροπωλητές» και να τις πουλήσουν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας.

Επίσης, στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό 90 € και δύο κινητά τηλέφωνα.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο 61χρονος πληρωνόταν από τους χονδρέμπορους των ναρκωτικών ένα ποσοστό, ανάλογα με τα κιλά που έφεραν στο διαμέρισμα, απ’ όπου τα παραλάμβαναν άλλα μέλη του κυκλώματος για να τα πουλήσουν σε χρήστες της Θεσσαλίας.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου, που σημείωσε στο ενεργητικό της μια πολύ μεγάλη επιτυχία στον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών, συνεχίζει την έρευνα, για; Να εντοπιστούν οι πιθανόν αλλοδαποί, που εκτιμάται ότι είναι μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με την κατηγορία της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ έγινε γνωστό, ότι ο συλληφθείς έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης προ 10ετίας για διακίνηση χασίς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.