Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών ανακοίνωσαν την τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές – φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, τo Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στις 8.00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.
Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή.
Την τελετή απονομής των υποτροφιών θα ακολουθήσει η κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου «ΗΜΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ» που διοργανώνεται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιλαμβάνει προβολή ταινίας με θέμα τη ζωή μιας εβραιοπούλας στο πρώτο ορεινό Σανατόριο του Πηλίου. Θα μιλήσει ο καθηγητής Sadis Matalon με θέμα τις κοινωνικές συνέπειες της φυματίωσης.































