Αρνητικές οι μειοψηφίες για την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων

Χαρακτηρίστηκε ανορθόδοξη η σχετική διαδικασία

Αρνητικές ήταν η μείζονα μειοψηφία και η Λαϊκή Συσπείρωση στον πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την περισυλλογή, φιλοξενία και φροντίδα των αδέσποτων σκυλιών, που εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς ψήφισε αρνητικά, τόσο στην ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης για τα έτη 2015 -2016, όσο και στην έγκριση μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 59.040 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Όπως ανέφερε, η όλη διαδικασία είναι ανορθόδοξη και η παράταξή του δεν συναινεί σ’ αυτό.

Αρνητικός εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Νάνος, που τόνισε ότι μ’ αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται η κατάσταση και τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν υπάλληλοι του Δήμου και χώροι φιλοξενίας των αδέσποτων, για ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι και ρώτησε αν έχει να προτείνει κάτι, με τον Απ. Νάνο να απαντά ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να διεκδικήσει την πρόσληψη υπαλλήλων.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την μελέτη και τους όρους διακήρυξης ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης (πετρέλαιο κίνησης και αμόλυβδη βενζίνη) και πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες του Δήμου Βόλου, της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικών Επιτροπών, αλλά και λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 1.321.764,78 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, διάρκειας ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.