Αρνητική η απόφαση της Αποκεντρωμένης για την «έξωση» των καθηγητών του ΕΠΑΛ;

Πεπεισμένοι οι καθηγητές για τη μη σύννομη ενέργεια του Αχ. Μπέου

Πιθανόν να αλλάξουν πάλι τα δεδομένα στο «Καρτάλειο»!

«Δεν περιμέναμε να υπάρξει ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή, στις λύσεις που προτείναμε στο θέμα με το «Καρτάλειο» καθώς ούτε όταν τις πρωτοπαρουσιάσαμε υπήρξε θετική αντίδραση, παρά το γεγονός ότι δίνουν πραγματικές διεξόδους σημαντικές για όλους», ανέφερε σε δηλώσεις του στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σ. Σαβελίδης, λίγα 24ωρα μετά την έντονη διαμάχη με τη δημοτική αρχή για την «έξωση» των καθηγητών απ΄το «1Ο ΕΠΑΛ»
Όπως υποστήριξε ο κ. Σαβελίδης, μετά την επίσκεψη των καθηγητών της ΕΛΜΕ στην Εισαγγελία, αποφασίστηκε να γίνει γραπτή αναφορά στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο της γενικότερης εμπλοκής της Δικαιοσύνης μετά και τις μηνύσεις των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Αναμένεται η απόφαση

Στο μεταξύ σε αναμονή βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί για το θέμα του «Καρτάλειου» για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφορικά με το σύννομο της ενέργειας και απόφασης του δημάρχου , που κατά την άποψή της ΕΛΜΕ, θα είναι και πρέπει να είναι αρνητική, καθώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη σειρά νομοθεσίας η οποία δεν έχει τηρηθεί για να παρθεί η σχετική απόφαση.

Συνεχίζεται η κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο κ. Σαβελίδης, Διευθυντής στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας , συνεχίστηκε σήμερα η κατάληψη στο σχολείο και, όπως δήλωσαν οι μαθητές στο σχολικό συμβούλιο, η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο, με αφορμή βέβαια τη συμπαράσταση στους συμμαθητές τους απ το ΓΕΛ μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο σχολείο, το οποίο συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης, τα αιτήματα των μαθητών έχουν πλέον διαφοροποιηθεί και δεν αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών.
Οι μαθητές ανέφεραν ότι η κατάληψη πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων, να προσληφθούν καθηγητές, θέτοντας πλέον και μια σειρά από πολιτικά αιτήματα, όπως υποστήριξε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.