Αρχίζουν αύριο τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

Σήμερα το βράδυ και ώρα 8:30 μ.μ. θα γίνουν οι εγγραφές και στις 9:00 μ.μ. αύριο αρχίζουν τα μαθήματα του 15ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
Τα μαθήματα θα συνεχισθούν μέχρι και την Παρασκευή. Θα λειτουργήσουν δε και φέτος τρεις βαθμίδες: αρχαρίων, προχωρημένων και ανώτερη, στις οποίες θα διδάξουν περί τους 15 καθηγητές Πανεπιστημίων και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αστρονόμοι και ερασιτέχνες αστρονόμοι.
Ήδη έχουν δηλώσει πολυάριθμοι ενδιαφερόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος, από την ακριτική Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Άρτα και καταφθάνουν στο Βόλο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να μάθουν περισσότερα για τα θαυμάσια του ουρανού, που συνεχώς αποκαλύπτονται από τους ερευνητές αστροφυσικούς, τόσο με τα μεγάλα τηλεσκόπια του κόσμου, όσο και με τα διαστημικά πλέον τηλεσκόπια. Πάντα η αναζήτηση του αγνώστου είναι προκλητική και όταν αυτή επεκτείνεται στο άπειρο, στο Σύμπαν ολόκληρο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Την Παρασκευή, 11η Ιουλίου και ώρα 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνει η απονομή των διπλωμάτων στους σπουδαστές, οι οποίοι μπορούν να είναι από μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού μέχρι και μεγάλοι στην ηλικία.
Δηλώσεις συμμετοχής και κλείσιμο θέσεων στο πούλμαν, γίνονται στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210 – 51.061 και 24.210 – 46.253.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.