Αχιλλέας Μπέος: Όλοι μαζί στον Βρούτση για να διεκδικήσουμε

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας (εκτός της ΛΑΣ που δήλωσε ότι δεν μετέχει) θα έχουν στη 1 αύριο το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ενώ θα ζητηθεί να κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, για να τον επισκεφθούν, αν είναι δυνατόν την Τρίτη, ώστε ο Βόλος να διεκδικήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μετά από πρόταση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο Πάνος Σκοτινιώτης, που δήλωσε ότι αν και ακούστηκε από τη Ζέττα Μακρή ότι λύθηκε το θέμα και ότι το εισόδημα θα αφορά τις έδρες των Περιφερειών. Με δημοσίευμά του σήμερα το «Έθνος» αναφέρει ότι θα επιλέγεται μία πόλη από κάθε Περιφέρεια και όχι ότι θα επιλεγεί αναγκαστικά η έδρα της Περιφέρειας, όπως είπε η κ. Μακρή. Η εφημερίδα τονίζει ότι οριστική απόφαση για την επιλογή των πόλεων θα ληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου και ο Π. Σκοτινιώτης κάλεσε τον Α. Μπέο να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να διεκδικηθεί το μέτρο και για την πόλη του Βόλου.

Ο Απόστολος Νάνος, τόνισε ότι η ΛΑΣ δεν θα συμμετάσχει σε μια διαδικασία, καθώς πρόκειται για χρήματα που διανέμονται με τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ και έχει αποτέλεσμα να μαλώνουν οι πόλεις μεταξύ τους ποια θα πάρει τα ψίχουλα για να λυθεί το πρόβλημα της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Όπως ανέφερε, το μαζικό κίνημα πρέπει να κινητοποιηθεί για να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

«Για ένα τόσο σημαντικό θέμα που είμαστε όλοι μαζί η ΛΑΣ λέει όχι. Είμαστε το μοναδικό κράτος που το ΚΚΕ από ποσοστό 35% κατάφερε να το ρίξει στο 3,5%», του απάντησε ο δήμαρχος.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Αχιλλέας Μπέος, κάλεσε όλους τους επικεφαλείς των μειοψηφιών αύριο Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στο γραφείο του, γιαυ να συζητήσουν το θέμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την Τρίτη να μεταβούν στον αρμόδιο Υπουργό Γ. Βορύτση μαζί τους βουλευτές του Νομού για να διεκδικήσουν να συμπεριληφθεί και ο Βόλος στις πόλεις.

Εκ μέρους των μειοψηφιών όλοι, εκτός του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνου, δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση.

Τέλος, μία φράση του δημάρχου σχετικά με τη διεκδίκηση από πλευράς των επικεφαλείς (είπε συγκεκριμένα ότι θα δείξουν ποιος χτυπάει πιο δυνατά το χέρι στο τραπέζι και ο ίδιος θα το κάνει) προκάλεσε την αντίδραση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μολοχίδη. «Από τη μια κάνεις μια πρόταση σωστή κι από την άλλη το χαλάς» είπε ο κ. Μολοχίδης για να του απαντήσει ο κ. Μπέος «Εγώ έτσι μιλάω. Αν δε σ αρέσει …ξύδι. Επειδή μιλάτε για προοδευτικές δυνάμεις, είμαστε διατεθειμένοι μία από τις έδρες – θέσεις από Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας ζωής να τη δώσουμε στις μειοψηφίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.