Αχιλλέας Μπέος στον Astra: Δεν γνωρίζω, δεν καταγγέλλω, δεν κατηγορώ τον κ. Καρεκλίδη! (video)

Αυτογελοιοποιήθηκε τηλεοπτικά και σε απ' ευθείας σύνδεση o “Αρχάγγελος της κάθαρσης”

Γέλια μέχρι δακρύων προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε ο, εν αργία, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στον τηλεοπτικό σταθμό Astra και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, καθώς οι καταγγελίες περί “σκανδάλου” που εξαπέλυσε μόλις λίγες ημέρες πριν, κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη περί διαπλοκής εκβιασμών και παράνομων συναλλαγών, μετατράπηκαν σε “δεν ξέρω”, “δεν καταγγέλλω” και “δεν κατηγορώ” τον κ. Καρεκλίδη!
Σε μια προσπάθειά του να συγκαλύψει ή να διορθώσει τα όσα ψευδή και συκοφαντικά είπε την περασμένη Παρασκευή στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Μπέος, υπό το βάρος των δύο μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμηση οι οποίες θα δικαστούν σύντομα αλλά και της αγωγής που θα επακολουθήσει, οπισθοχώρησε σε όλα, βάζοντας αυτογκόλ από τα αποδυτήρια, μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Η κάθε του απάντηση ήταν και μια διάψευση στα όσα δήλωσε την Παρασκευή. Σε ερώτημα του Δημήτρη Μαρέδη για τα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση του ο κ. Μπέος ενώ αρχικά είχε ισχυριστεί ότι είχε πάει ο ίδιος τον φάκελο με τα στοιχεία περί “σκανδάλου” που αφορά τον κ. Καρεκλίδη, στην Εισαγγελία Βόλου, δήλωσε ότι δεν τον έχει πάει ο ίδιος αλλά ίσως τον πάνε οι δημοτικοί υπάλληλοι σύντομα. Το γεγονός είναι ότι σε ερώτημα που έθεσε ο κ. Καρεκλίδης στην Εισαγγελία Βόλου το πρωί της Δευτέρας, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει φάκελος με στοιχεία ή συγκεκριμένη καταγγελία που τον αφορά.

Οι «καταγγελίες» Μπέου

Αναφορικά με το ποια ακριβώς είναι η καταγγελία που κάνει ο κ. Μπέος, ρώτησε ο δημοσιογράφος του Astra

Μαρέδης: Κατηγορείτε για εκβιασμό και τον κ. Καρεκλίδη
Μπέος: Δεν κατηγορώ τίποτα, σας λέω τι έγινε.
Μαρέδης: Έχει πάρει δημόσιο χρήμα ο κ. Καρεκλίδης; Γιατί εδώ βλέπω ιδιωτική συναλλαγή που δεν είναι επιλήψιμη. Αυτό καταγγέλετε;
Μπέος: Εγώ δεν καταγγέλλω αυτό. Δεν κατήγγειλα αυτό. Και δεν το κατήγγειλα ότι έχει πάρει δημόσιο χρήμα, γιατί δεν είμαι αυτός που θα κάνει τον εισαγγελέα ή τον ελεγκτικό μηχανισμό.
Μαρέδης: Αφήσατε όμως εντυπώσεις ότι έχει κλέψει χρήμα.
Μπέος: Αυτό το λέτε εσείς, εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα.

Μαρέδης: Καταγγείλατε ότι είχαν συναλλαγές με ιδιωτικά χρήματα όχι του Δήμου.
Μπέος: Δεν τα ξέρω αυτά ούτε με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ δεν είμαι ούτε εισαγγελέας, ούτε ανακριτής. Δεν θα τον κρίνω εγώ! Εγώ έκανα μια καταγγελία και ερωτώ. Πως είναι δυνατόν ένας αντιδήμαρχος να έχει πάνω από 20-25 συναλλαγές σε διάστημα 4-5-6 χρόνια.
Μαρέδης: Δεν ήταν αντιδήμαρχος το 1997 ο κ. Κουντουράς.
Μπέος: Έχω εγώ τα τέτοια…πρόεδρος ότι ήταν. Εγώ δεν θα το κρίνω αυτό.
Μαρέδης: Οι συναλλαγές ήταν από την εταιρία του κ. Κουντουρά ή από το Δήμο;
Μπέος: Δεν γνωρίζω κ. Μαρέδη. Δεν το γνωρίζω αυτό.
Μαρέδης: Μπορεί να είναι δημόσιο χρήμα αυτό;
Μπέος: Δεν το ξέρω και δεν το πιστεύω!
Μαρέδης: Έμεινα με αυτή την εντύπωση.
Μπέος: Εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα. Εσείς το μείνατε (sic). Εγώ είπα ότι από τον κ. Κουντουρά έχει πάρει στο διάστημα αυτό, πάνω από 20 επιταγές 800.000 δραχμές μέχρι που έγινε το ευρώ.
Μαρέδης: Τι σημαίνει αυτό;
Μπέος: Δεν με νοιάζει. Εγώ το κατήγγειλα.
Μαρέδης: Το περιεχόμενο της καταγγελίας ποιο είναι:
Μπέος: Κοίτα Δημήτρη αν ήρθα να με εκνευρίσεις. Άσε με να πω τα πράγματα με το όνομά τους ….

Με βάση τα όσα δήλωσε ο κ. Μπέος στον Astra είναι πραγματικά ακατανόητο ποια ακριβώς ήταν η καταγγελία που έκανε την περασμένη Παρασκευή χρησιμοποιώντας το ύφος του «Αρχάγγελου της κάθαρσης» εκστομίζοντας χαρακτηρισμούς όπως «απατεώνας», εκβιαστής», «δημοσιογραφικό σκουπίδι» και «ότι χειρότερο έχει βγάλει ο Βόλος» για το πρόσωπο του κ. Καρεκλίδη. Όπως έκανε γνωστό βέβαια ο κ. Καρεκλίδης, για όλα τα παραπάνω θα προσφύγει στα αστικά δικαστήρια καταθέτοντας αγωγή αποζημίωσης για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Αχιλλέα Μπέου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.