Αχ. Μπέος: «Ευκαιρία η νέα προγραμματική περίοδος που δεν πρέπει να χαθεί»

Όπως τόνισε σε σύσκεψη με τους τοπικούς συμβούλους

Το γεγονός ότι η νέα προγραμματική περίοδος (ΣΕΣ) είναι μοναδική ευκαιρία για το Δήμο Βόλου που δεν πρέπει να χαθεί, επισήμανε ο νέος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στο Δημαρχείο παρουσία των τοπικών συμβούλων, στους οποίους έχει δηλώσει ότι θα δώσει παραπάνω αρμοδιότητες να λαμβάνουν αποφάσεις. Διαβεβαίωσε δε ότι θα γίνουν έργα στα χωριά, που σήμερα παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Στη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν τοπικοί σύμβουλοι όλων των Τοπικών Ενοτήτων, εκτός των Μικροθηβών, κάτι που σχολίασε αρνητικά ο νέος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ζητώντας να γίνει συλλογική δουλειά απ’ όλους, ώστε η νέα Δημοτική Αρχή να πετύχει το στόχο της, που είναι να βοηθήσει την πόλη και να κάνει πράγματα προς όφελος των δημοτών.

«Βάλαμε ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», ανέφερε και κάλεσε τους συμβούλους ν’ αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά. Όπως ανέφερε Βόλος δεν είναι μόνη η πόλη, αλλά και το τελευταίο χωριό και ζήτησε από τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους να κάνουν κατάσταση με τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή τους, ώστε να μπουν στο πρόγραμμα για να γίνουν την επόμενη πενταετία. «Ίσως να μη γίνουν όσα έργα προτείνετε, αλλά σίγουρα θα γίνει ένα μέρος απ’ αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αχιλλέας Μπέος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κατεστημένο, όπως το χαρακτήρισε, που έτρωγε χρήματα από το ΕΣΠΑ και άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα και επανέλαβε ότι «θα μπει τέλος στα χαρτζιλίκια και θα υπάρξει δικαιοσύνη για όλους. Δεν πρόκειται να κάνουμε ημερίδες, μελέτες και εκδόσεις για εκδότες, οι νοοτροπίες του παρελθόντος τελείωσαν».

Ο δήμαρχος, σε άλλο μέρος της εισήγησής του, χαρακτήρισε απαράδεκτο να επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και να κοπούν παροχές νερού σε σπίτια λόγω οφειλών, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιες νοοτροπίες ούτε από τους συνεργάτες του. Επίσης πρόσθεσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας προσλαμβάνοντας ανέργους, αλλά «δεν θα τους πάρουμε για τα γραφεία και για ψηφοθηρικούς λόγους όπως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά θα προσλάβουμε εργάτες καθαριότητας, κηπουρούς, ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς που θα προσφέρουν υπηρεσίες στην πόλη».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Προγραμματισμού Στάθης Νικηφόρος τόνισε ότι δεν δίνεται χρόνος στη νέα Δημοτική Αρχή για να προετοιμαστεί, καθώς μέχρι 5 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχει κατατεθεί το σχέδιο προϋπολογισμού και μέχρι τέλος Οκτωβρίου το τελικό σχέδιο από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Από το 2010, ανέφερε, ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου είναι όπως αυτός του πρώην Δήμου Ν. Αγχιάλου το 2007. Πέρυσι, τόνισε ο Δήμος Βόλου είχε ποσό 1,2 εκ. € για συντηρήσεις κλπ. Ζήτησε δε από τα Τοπικά Συμβούλια, μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού να μαζέψουν τις Τοπικές Κοινότητες και να ιεραρχήσουν τα μικρά προβλήματα, για να είναι έτοιμη η Δημοτική Αρχή να εντάξει τις μικρές προτεραιότητες στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Όσον αφορά στο νέο ΕΣΠΑ, τόνισε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο και από τη διαβούλευση που θα γίνει θα γίνει ιεράρχηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή για να φτάσουν στη Δημοτική Αρχή και να υπάρξει ιεράρχηση. Η διαδικασία μέσω συνελεύσεων και συζητήσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.