Αχ. Μπέος: «Μέχρι τέλος Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στην πόλη» (video)

φωτογραφία αρχείου

Το γεγονός ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στην πόλη του Βόλου, επισήμανε, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, που ανέφερε ότι τα περίπου 400 αδέσποτα θα έχουν μεταφερθεί σε χώρο φιλοξενίας που αναζητά ο Δήμος Βόλου. Ο δήμαρχος επιτέθηκε για μια ακόμη φορά σε ΜΜΕ με χαρακτηρισμούς όπως «κοπρίτες» και «διχασμένες προσωπικότητες».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία (δεν ψήφισε ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, αλλά ψήφισε ο Γιάννης Λαΐνας, ενώ οι μειοψηφίες είχαν αποχωρήσει), την ανάθεση της συλλογής, φροντίδας και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων για ένα εξάμηνο και η εκκίνηση πρόχειρου διαγωνισμού για την εύρεση του χώρου που θα φιλοξενηθούν.

Ο δήμαρχος Βόλου κάλεσε όποιον θέλει να υποβάλλει σχετικές προτάσεις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με γνώμονα την καλύτερη επιβίωση των ζώων αλλά και την αποφυγή περιστατικών επιθέσεων στους πολίτες.

Η πρόταση για την ανάθεση της συλλογής, φροντίδας και στέγασης των ζώων, αφορά σε 400 αδέσποτα, αν και όπως παρατήρησε ο κτηνίατρος κ. Γιάννης Κουκουσέλης, δύσκολα θα βρεθεί ενδιαίτημα για τη φιλοξενία των σκύλων. «Εμείς θα σταματήσουμε τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα λύσουμε το πρόβλημα» απάντησε ο αντιδήμαρχος, κ. Τάσος Μπατζιάκας.

Παρέμβαση στην συζήτηση έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλοι των Ζώων, κ. Φιλιππαίος, που είπε πως δεν πρέπει τα αδέσποτα να «μαντρωθούν» κάπου, αλλά να εμβολιαστούν, να αποπαρασιτωθούν και να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς και να υπάρξει μέριμνα για τα άρρωστα και τα επιθετικά σκυλιά.

Ο κ. Μπατζιάκας, του απάντησε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει άλλη λύση, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αφού στο δημοτικό κυνοκομείο εργάζεται μόνο μία διοικητική υπάλληλος και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν από την στιγμή που οι άνθρωποι κλείνονται στα Γηροκομεία, να μην επιτρέπεται η ίδρυση κυνοκομείων.

Ο διαγραφείς σύμβουλος της πλειοψηφίας Αχιλλέας Καλυβιώτης, είπε πως δεν πρέπει να ανατεθεί σε ιδιώτη η φροντίδα των αδεσπότων και ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να επανεξετάσει το θέμα.

Κατά δημοσιογράφων
Η συζήτηση για τα αδέσποτα σκυλιά, έδωσε την ευκαιρία στον Αχιλλέα Μπέο για ξεσπάσει κατά δημοσιογράφων με εκφράσεις όπως «κοπρίτες» και «διχασμένες προσωπικότητες». Όπως ανέφερε «τόσο καιρό τα μέσα μαζικής διαπλοκής φωνάζουν για τα αδέσποτα, αναφέρονται στα δαγκώματα και τις επιθέσεις και τώρα εμείς που μέσα σε 20 μέρες προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με λύσεις ανθρώπινες, αυτοί οι άνθρωποι γράφουν ολόκληρα ρεπορτάζ και βάζουν στο κόλπο τις φιλοζωικές. Μιλάμε για τρέλα. Μία απόφαση πήραμε: Ότι σ’ αυτή την πόλη δεν θα υπάρχει αδέσποτο στις 30 Νοεμβρίου. Τελείωσε το παραμύθι, εδώ μιλάμε για διχασμένες οργανώσεις, έχω τρελαθεί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.