Β. Κοντορίζος: Καμία καθυστέρηση στη μισθοδοσία από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Λάρισας Αικατερίνη Σπανού και το γεγονός που τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 7 ως 9 μήνες, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βόλου Βασίλης Κοντορίζος, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «όχι μόνο οι 40 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και οι 242 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή έχουν πληρωθεί τόσο οι μισθοί όσο και οι ασφαλιστικές εισφορές έως τέλος Μαΐου του 2014».

Ο κ. Κοντορίζος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους και τους επωφελούμενους από τα προγράμματα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ότι, όσο διαρκούν οι χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων από την Ε.Ε. και τον κρατικό προϋπολογισμό δεν πρόκειται η μισθοδοσία να καθυστερήσει ούτε μία ημέρα.

«Η κ. Σπανού που διαμαρτυρήθηκε στον κ. Αγοραστό για καθυστέρηση 7 μηνών καταβολής μισθών είναι πρόεδρος των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Λάρισας. Επομένως δεν αφορά τους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς. Πρόσθεσε δε ότι οι Δήμοι έχουν να πάρουν χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2013 και γι’ αυτό και οφείλουν μισθοδοσίες από 7 ως 9 μήνες.

Μεταξύ αυτών που το υπουργείο οφείλει χρήματα είναι ο Δήμος Βόλου, που έχει να λαμβάνει για το «Βοήθεια στο Σπίτι» 450.000 €, τόνισε ο κ. Κοντορίζος, που ανέφερε ότι, λόγω της σωστής οικονομικής διαχείρισης που γίνεται στο Δήμο Βόλου και της άριστα οργανωμένης οικονομικής υπηρεσίας της Κοινωφελούς, που επίσης πληρώνει για 237 επωφελούμενους από πρόγραμμα που εξυπηρετεί 800 ανήμπορους συμπολίτες μας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ δήλωσε ότι εντολή του δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν να μην καθυστερήσει η μισθοδοσία του προσωπικού ούτε μια ημέρα, ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και η νέα Δημοτική Αρχή, πρέπει να εστιάσουν στη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που, όπως είναι γνωστό, τελειώνει στο τέλος Σεπτεμβρίου του 12014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.