Β. Κοτζαμάνης: Παρατυπίες και συνδιαλλαγή στην επιλογή των υποψηφίων πρυτάνεων

Καταγγέλλει το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου

Για παρατυπίες και συνδιαλλαγή του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο θέμα της επιλογής υποψηφίων πρυτάνεων, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υποψήφιος πρύτανης Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεχίζει τον μοναχικό του κατήφορο απομονωμένο από την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος. Τον τελευταίο χρόνο οι μόνες υπηρεσίες που προσέφερε είναι η δημιουργία διαδοχικών προβλημάτων στο Π.Θ. Στην πορεία του αυτή, επικαλούμενο ένα προβληματικό και αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, έχει να επιδείξει πολλαπλά «επιτεύγματα».

Αναφέρει σε χαρακτηριστικά ότι αρνήθηκε την ανανέωση της θητείας των Αναπληρωτών Πρύτανη, αφήνοντας μόνον του τον νυν Πρύτανη να διοικεί ένα Ίδρυμα με16.000 φοιτητές, 440 καθηγητές και 330 άτομα άλλο προσωπικό (διοικητικό, τεχνικό, διδακτικό), προκαλώντας την αντίδραση του συνόλου σχεδόν της πανεπιστημιακής κοινότητας και θέτοντας σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου, σε μία κρίσιμη για όλα τα ΑΕΙ συγκυρία.

Επίσης τονίζει ότι το Συμβούλιο έθεσε θέμα διάρκειας της θητείας του νυν Πρύτανη, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Π.Θ. να εξαρτάται πλέον από το Συμβούλιο της Επικρατείας και άλλαξε όσα δεν του «άρεσαν» στον Οργανισμό που προετοιμάσθηκε από το Πανεπιστήμιο και τον απέστειλε απευθείας στο Υπουργείο, δημιουργώντας νέα περιπλοκή.

«Χθες δε, συνεχίζοντας την αμετανόητη πορεία του, αξιοποίησε δεόντως το αυταρχικό υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που του δίδει την δυνατότητα να ακολουθήσει μία διαδικασία εξόφθαλμα αντιδημοκρατική, που επηρεάζει απροκάλυπτα τα αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών (καθώς απαγορεύει στην ουσία στους καθηγητές του Π.Θ – αποκλείοντας τρεις από τους υποψηφίους- να επιλέξουν μόνοι τους τον πρύτανη που θέλουν, χωρίς διαμεσολαβητή), με απέκλεισε από υποψήφιο Πρύτανη, με πλήθος παρατυπιών όσον αφορά τη διαδικασία, επιλέγοντας τους «εκλεκτούς» του. Ταυτόχρονα, μέλη του ιδίου οργάνου, δεν περιορίσθηκαν στην ούτως ή άλλως διαβλητή διαδικασία, αλλά προχώρησαν, πριν λάβουν την απόφαση αποκλεισμού μου, και σε μεροληπτική συνδιαλλαγή – απ’ ότι διαφάνηκε – με άλλον υποψήφιο», καταγγέλλει ο καθηγητής και υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη.

Η τελευταία πράξη του Συμβουλίου του Π.Θ, είναι σε τελευταία ανάλυση και μία πολιτική πράξη, που έχει επαναληφθεί πρόσφατα και σε άλλα Ιδρύματα, επισημαίνει ο κ. Κοτζαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι πανεπιστημιακή κοινότητα θα την κρίνει και σύντομα θα παραδώσει τόσο το νεόκοπο αυτό όργανο, όσο και τους συμμετέχοντες σε αυτό, εκεί που τους αξίζει: στη λήθη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.