Απ.Γαλάτης στο Ράδιο Ένα: Η ΔΕΥΑΜΒ θα εξοικονομήσει 200.000 ευρώ με τη νέα μελέτη (ηχητικό)

Ζημιά 125.000 ευρώ λόγω της στασιμότητας υλοποίησης του έργο στο αντλιοστάσιο του Βιολογικού

Στους επτά μήνες λόγω της στασιμότητας του έργου η ζημιά που έχει υποστεί η ΔΕΥΑΜΒ ανέρχεται σε 125-130 χιλ. ευρώ υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Απόστολος Γαλάτης μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα 102, και τον Γιώργο Καρεκλίδη. Από το νέο διαγωνισμό ωστόσο για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου του Βιολογικού θα εξοικονομηθούν περίπου 200.000 ευρώ, καθώς το τίμημα το αρχικού διαγωνισμού ήταν πάνω από 500.000 ευρώ, ενώ με τη νέα μελέτη το κόστος διαμορφώνεται λίγο πάνω από 300.000 ευρώ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γαλάτης , “όλοι στη ΔΕΥΑΜΒ είμαστε μια οικογένεια και δεν νιώθουμε αντίπαλοι με κανέναν. Ακόμη και στις οικογένειες όμως η παραβατική δράση ενός μέλους τιμωρείται. Όσα υποστήριξε ο κ. Κουτσιφέλης νωρίτερα στην εκπομπή του κ. Καρεκλίδη δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Δεν καταλαβαίνω τη πρεμούρα έχει πιάσει τον κ. Κουτσιφέλη για την ακύρωση του διαγωνισμού. Μήπως ξέρει την οικονομική δυνατότητα της ΔΕΥΑΜΒ; Μπορεί να καταλάβει τι γίνεται μέσα στην επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αναδιοργάνωσης;”

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε αναφορικά με τον διαγωνισμό “έγινε μια μελέτη η οποία υπεγράφη από τον κ. Κουτσιφέλη και η οποία έδινε τον διαγωνισμό στον μειοδότη με ένα κόστος περίπου 530 χιλ. ευρώ. Η έκπτωση που δόθηκε για το έργο δεν ξεπερνούσε το 8-9%. Εμείς όμως επειδή ψάχνουμε τα πάντα. Βρήκαμε μια μελέτη η οποία δεν θα δημιουργούσε σπηλεώματα στους καταθλιπτικούς αγωγούς του βιολογικού, όπως θα δημιουργούνταν αν υλοποιούνταν η μελέτη του κ. Κουτσιφέλη. Βρήκαμε μια λύση με βάση μια μελέτη που έκαναν εξωτερικοί συνεργάτες, η οποία είναι κατά πολύ φθηνότερη. Η μελέτη αυτή διασφαλίζεται από τα έμπειρα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ. Εμείς κάναμε ότι θα έκανε ο κάθε νοήμων νους.”

Στο ερώτημα αν η μελέτη έχει σχέση με την εταιρία από την οποία θα γίνει η προμήθεια των μηχανημάτων, ο κ. Γαλάτης τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση.
Στο ισχυρισμό του κ. Κουτσιφέλη ότι τα μηχανήματα που θα προμηθευτεί τελικά η ΔΕΥΑΜΒ είναι μικρότερης ισχύος από τα προβλεπόμενα στη δική του μελέτη, ο κ. Γαλάτης υποστήριξε ότι αυτό δεν ισχύει καθότι ο υπεύθυνος υποδομών της επιχείρησης κ. Γκέκας μας εξήγησε με σαφήνεια το πώς θα γίνεται η λειτουργία των νέων αντλιών σύμφωνα με τη νέα μελέτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.