Γιάννης κερνάει…και Γιάννης πίνει στο Δήμο Βόλου

Προκλητική ανάθεση σε εταιρία όπου μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πέγιος

Σε μια προκλητική και καθόλα ενδεικτική του τρόπου που λειτουργεί κίνηση, προχώρησε η Δημοτική αρχή Βόλου μέσω της ΔΕΥΑΜΒ, ενισχύοντας οικονομικά συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης το οποίο μάλιστα συνδέεται με μέλος της Δημοτικής Αρχής το οποία αποτελεί μέτοχό τους και συμμετέχει στη διοίκησή του. Πιο συγκεκριμένα, στην έγκριση ενός κονδυλίου της τάξεως των 1.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για διαφημιστική προβολή προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, με αποδέκτη ραδιοφωνικό σταθμό “Βόλος 98,6” ιδιοκτησίας της Ραδιοτηλεοπτικής και Διαφημιστικής Εταιρίας Α.Ε. μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο, κατά δήλωσή του, “νεόπτωχος” αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πέγιος! Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιουσιακή δήλωση του κ. Πέγιου δεν έχουν δηλωθεί οι μετοχές που κατέχει στην ιδιοκτήτρια εταιρία του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού κάτι που συνιστά σοβαρό ατόπημα για τον ίδιο.

Παρά τις φανφάρες της Δημοτικής Αρχής Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου ότι δεν θα δώσει διαφήμιση σε κανένα Μέσο Ενημέρωσης, διότι διαφήμιση θα είναι το έργο της Δημοτικής Αρχής (!), διαφημίσεις δίνονται κανονικά αλλά μόνον σε Μέσα, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά, τα οποία ανήκουν στην “αυλή” του Δημάρχου Βόλου.

Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώνεται ότι η λήψη της απόφασης για την διαφημιστική ενέργεια, υποτίθεται για την εξοικονόμηση νερού, έγινε στις 30/7 ενώ η μετάδοση των ραδιοφωνικών μηνυμάτων αφορά περίοδο προγενέστερη της απόφασης, δηλαδή πρώτα μεταδόθηκαν τα ραδιοφωνικά μηνύματα και έπειτα ακολούθησε η ανάθεση και εκτέλεση της εν λόγω διαφημιστικής προβολής. Το κόστος βέβαια της διαφημιστικής προβολής θεωρείται υπέρογκο για τα σημερινά δεδομένα, καθώς τη στιγμή που στην αγορά η μετάδοση ενός ραδιοφωνικού μηνύματος διάρκειας 40 περίπου δευτερολέπτων τιμάται στο 1 ευρώ, η ΔΕΥΑΜΒ πλήρωσε 4 ευρώ ανά μήνυμα! Για πρώτη φορά στελέχη Δημοτικής Αρχής, τόσο απροκάλυπτα και τόσο νωρίς καταρρίπτουν τον μύθο της προσφοράς στον τόπο μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά χρηματοδοτούν με δημοτικό χρήμα τις δικές τους επιχειρήσεις. Η περίπτωση βέβαια του κ. Πέγιου δεν είναι και η μοναδική.

Εάν ο σκοπός της ΔΕΥΑΜΒ ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Βόλου για να εξοικονομήσουν νερό τους θερινούς μήνες που διανύουμε, θα μπορούσε να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών να μεταδώσουν ως κοινωνικό μήνυμα το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σποτ καταφέρνοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή προβολή, αλλά ως φαίνεται μοναδικός σκοπός της εταιρίας ήταν να ενισχύσει, σε δύσκολη μάλιστα περίοδο για τα οικονομικά της εταιρίας, τον ραδιοφωνικό σταθμό τον οποίο διοικεί ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πέγιος. Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει για όλους τους εμπλεκομένους είναι, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Μπορεί εταιρία στην οποία συμμετέχει αντιδήμαρχος ή άλλο μέλος της Δημοτικής Αρχής Βόλου να είναι και προμηθευτής του Δήμου;

Στ. Παπαευσταθίου: Ήταν προσωπική επιλογή του Αχ.Μπέου

Σε ερώτημα που του έθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Ένα 102,5” για το συγκεκριμένο θέμα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Στέργιος Παπαευσταθίου απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον πρόεδρο της εταιρίας και Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, ενώ αναφορικά με το αν έπαιξε ρόλο στην επιλογή του σταθμού το ότι είναι μέτοχος της ιδιοκτήτριας εταιρίας ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δημήτρης Πέγιος, απέφυγε να απαντήσει.

Δείτε παρακάτω την επίσημη ανάρτηση της ΔΕΥΑΜΒ στη Διαύγεια

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.