«Γονάτισε» η Διεύθυνση Μεταφορών!

Έμεινε με 20 άτομα προσωπικό και παρατηρείται καθυστέρηση σε έκδοση διπλωμάτων

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, λόγω υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αν και καταβάλει προσπάθειες για προσλήψεις, προσκρούει στα μνημόνια. Η ενίσχυση της υπηρεσίας από άλλες, είναι στο μεταξύ αδύνατη, διότι όλες λειτουργούν οριακά.

Το πρόβλημα, είναι ιδιαίτερα έντονο στη Διεύθυνση Μεταφορών, που δέχεται πολύ κόσμο καθημερινά και σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, δεν είναι ότι οι υπάλληλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά έχουν απομείνει ελάχιστοι.

Ο κ. Κοπάνας ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας «είναι άξιοι συνεργάτες μας και μαζί δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για να λύνουμε προβλήματα, αλλά δυστυχώς, η δραματική μείωση του προσωπικού, δυσχεραίνει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών».

Απώλεσε το 50% των υπαλλήλων!
Ως υπηρεσία με το εντονότερο πρόβλημα χαρακτήρισε τη Διεύθυνση Μεταφορών, που τα τελευταία χρόνια έχει απωλέσει πάνω από 50% του προσωπικού και από 45 εργαζόμενους, σήμερα έχουν μείνει μόλις 20, ενώ υπάρχει προοπτική να φύγουν άλλοι τρεις, λόγω συνταξιοδότησης! «Η κατάσταση αυτή έχει συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών για υποθέσεις όπως αντικαταστάσεις και ανανεώσεις αδειών οδήγησης, καθώς και έκδοση νέων διπλωμάτων, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα της υπηρεσίας», περιέγραψε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης. Σύμφωνα με τον Αργ. Κοπάνα, η Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Μαγνησίας έχει επιβαρυνθεί πολύ, από την υποχρέωση του υπουργείου για αντικατάσταση διπλωμάτων μοτοποδηλάτων, που σε επίπεδο Μαγνησίας ανέρχονται σε 80.000.
Η διαδικασία, ανέφερε, είναι γραφειοκρατική, καθώς εμπλέκονται οι υπηρεσίες Τροχαίας, ΚΕΠ και Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις και όλα τα αιτήματα προσλήψεων πέφτουν στο κενό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, όπως ανέφερε ο Αργύρης Κοπάνας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, μετακινήσεις από άλλες υπηρεσίες στη Διεύθυνση Μεταφορών, δεν μπορούν να γίνουν, γιατί και οι άλλες υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες και αναμένονται ως «μάνα εξ ουρανού» τους συμβασιούχους με σύμβαση πέντε μηνών, που έχουν εξαγγελθεί εδώ και ένα χρόνο και ακόμη δεν προσλήφθηκαν…

Υπομονή και κατανόηση
«Αυτό που ζητάμε με κάθε ειλικρίνεια από τους συμπολίτες μας είναι να κάνουν υπομονή και να δείχνουν κατανόηση, διότι οι υπάλληλοι που έχουν απομείνει καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να φέρουν σε πέρας μεγάλο όγκο εργασίας και πρέπει να είναι περισσότερο παραγωγικοί και αποδοτικοί και να καταβάλλουν συνεχώς μεγαλύτερη προσπάθεια», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης. Όπως ανέφερε, η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας προσπαθεί να είναι κοντά στους υπαλλήλους και αναζητά διαρκώς λύσεις, αλλά είναι κάτι που δεν εξαρτάται από την ίδια.
Ο κ. Κοπάνας σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στη Διεύθυνση Μεταφορών, διότι δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο πολιτών καθημερινά, αλλά υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες όπου η κατάσταση είναι σχεδόν οριακή, όπως η Τεχνική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν απομείνει με πέντε μηχανικούς και γεωπόνους αντίστοιχα, καθώς και περιβαλλοντολόγοι στο Τμήμα Περιβάλλοντος.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός προσπαθεί να βρει λύσεις, αλλά δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις, λόγω των μνημονίων, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.