Τα παραμύθια του Άντερσεν και τα 4 ψέματα του Μπέου (video)

Απαντήσεις σε όλα από τον Γιώργο Καρεκλίδη

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καρεκλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, απάντησε σημείο προς σημείο στις ψευδείς και ανυπόστατες, όπως είπε, κατηγορίες του σε αργία δημάρχου, για δήθεν διασπάθιση δημοτικού χρήματος. Ο Γιώργος Καρεκλίδης, έδωσε απαντήσεις για όλα, δηλώνοντας τα τέσσερα ψέματα του Αχιλλέα Μπέου και καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του.

Τα ψέματα του κ. Μπέου
1ο ψέμα του κατηγορούμενο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Αχιλλέα Μπέου. Σε δηλώσεις του και μέσω των ΜΜΕ διατείνεται ότι τηρώ σιγήν ιχθύος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μια ώρα αφότου τελείωσε τον οχετό των συκοφαντικών λόγων του, ήμουν στο δικαστικό μέγαρο και έκανα δηλώσεις και εξήγησα περί τίνος πρόκειται. Αμέσως μετά, έκανα μήνυση και η Εισαγγελική Αρχή διέταξε να συλληφθεί για να δικαστεί στο αυτόφωρο. Ήταν 2.30μ.μ., της Παρασκευής. Επί 48 ώρες, ο Αχιλλέας Μπέος ήταν άφαντος (άραγε τι φοβόταν και κρύβονταν) και το μόνο που έκανε ήταν να στείλει νέα δήλωση στα ΜΜΕ και να συνεχίζει να με εξυβρίζει. Την Κυριακή το πρωί, κατέθεσε νέα μήνυση και τελικά συνελήφθη σε ουζερί της Αγριάς. Σε νέα, τρίτη δήλωση του, με εξυβρίζει πάλι και ενημερώνει τους πολίτες ότι αυτοβούλως παρουσιάστηκε.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι εμείς ενημερώσαμε την Αστυνομία και πήγε με δυο περιπολικά, τα οποία περίμεναν επί 10λεπτο πότε θα ευαρεστηθεί ο Αχ. Μπέος να σηκωθεί από την τσιπουροκατάνυξη.
Σύμφωνα με το νόμο, ενώ θα έπρεπε να οδηγηθεί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας στον Εισαγγελέα, σαν κύριος πήρε το αυτοκίνητο του και τον ακολούθησαν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας.

2ο ψέμα. Ο κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μας συκοφάντησε ότι εκβίαζα τον εργολάβο του Περιφερειακού δρόμου από την εφημερίδα «Πρώτη».
Για ποιον εκβιασμό μιλά; Ποια είναι τα στοιχεία του, τα οποία έδωσε όλες αυτές τις ημέρες; Που είναι τα δημοσιεύματα της ΠΡΩΤΗΣ που στοιχειοθετούν την κατηγορία του εκβιασμού που εκστόμισε; Ουδέν στοιχείο προσκόμισε.

3ο ψέμα, αναφέρθηκε στον προσωπικό μου φίλο, κ. Θανάση Κουντουρά, και ειδικό συνεργάτη, αμισθί, στο ραδιόφωνο και την εφημερίδα «Πρώτη», ότι υπάρχουν κάποιες επιταγές, οι οποίες αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ότι εκβίαζα τον κ. Κουντουρά, λόγω της θέσης του ως προέδρου του Κοιμητηρίου και υπήρχε αλισβερίσι δημοτικού χρήματος.
Το κουρελόχαρτο που σας έδωσε είναι το πειστήριο το οποίο τεκμηριώνει ότι εγώ εκβίαζα και συναλλασσόμουν με δημοτικό χρήμα;
Οι επιταγές στις οποίες αναφέρεται ο κ. Μπέος, δεν ήταν παρά ανταλλαγές επιταγών (το παραδέχθηκε και ο ίδιος στον Άστρα) ότι ήταν σύνηθες φαινόμενο για εκατοντάδες, χιλιάδες επιχειρηματίες, που μέσω αυτού του τρόπου, αποκτούσαν ρευστότητα από τις τράπεζες.
Από το 1999 έως το 2003, για να φρεσκάρω τη μνήμη μας, δήμαρχος ήταν ο Κυριάκος Μήτρου. Έχει καμία δουλειά ο Θαν. Κουντουράς με την τότε δημοτική αρχή; Ο κ. Κουντουράς, ανέλαβε πρόεδρος του Κοιμητηρίου το 2008, επί δημαρχίας Βούλγαρη. Τι σχέση μπορούν να έχουν τα στοιχεία του Αχιλλέα Μπέου (1999-2003) με αυτά που έγραψαν οι συνεργάτες του, σε μια κόλλα χαρτί και μάλιστα αναφέρουν ότι τον Μάιο του 2002 συναλλασσόμασταν με δραχμές;
Ψέμα 4ο. Ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, ο κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ότι έχει καταθέσει ήδη στην Εισαγγελία Βόλου τον φάκελο με τα στοιχεία. Στις 11, το πρωί της Δευτέρας, η Εισαγγελία Βόλου που ρωτήθηκε από τον δικηγόρο μου κ. Νίκο Μόσχο, ήταν πως κανένας φάκελος δεν υπάρχει κατατεθειμένος από τον Αχιλλέα Μπέο ή οποιονδήποτε άλλον κατά του Γ. Καρεκλίδη με στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις συκοφαντικές αναφορές του. Κανένα στοιχείο δεν έχουμε δει έως τώρα, για τον απατεώνα, τον εκβιαστή και το ότι χειρότερο έχει βγάλει η πόλη αυτή τον Γ. Καρεκλίδη. Επειδή το είπε ο Μπέος πρέπει να το πιστέψουμε; Ότι υποστηρίζει δηλαδή ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης; Όσοι τον παρακολούθησαν χθες στον Άστρα, με τον Δ. Μαρέδη, κατάλαβαν πολύ καλά. Είναι ένας παραμυθατζής που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες.

Συνεχείς αγώνες
Κάνοντας μικρή αναδρομή της 47χρονης πορείας του μέχρι σήμερα, ο Γ. Καρεκλίδης είπε ότι είναι μαχόμενος δημοσιογράφος και μικρομεσαίος, άνθρωπος του Τύπου, που μόλις σε ηλικία 16 χρόνων προσλήφθηκε στη «Θεσσαλία» ως παιδί για όλες τις δουλειές και είναι υπερήφανος γι’ αυτό, ενώ από το 1989 με το «Ράδιο Ένα» και από το 1996 με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» (που ξεκίνησε με δύο υπολογιστές και έναν εκτυπωτή!), άκουγε το σφυγμό της κοινωνίας και έδωσε «μάχες» για τοπικά ζητήματα.
Όπως είπε, «ως μαχόμενος δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης μπήκε και «μάχη» και απέτρεψε τη μετατροπή του Κραυσίδωνα σε δρόμο, μπήκε μπροστά στα ΜΑΤ για να μη γκρεμίσουν το «Αχίλλειον», αποκάλυψε το σκάνδαλο στο Γηροκομείο και τα σκάνδαλα της Εκκλησίας Πανελλαδικά». Πρόσθεσε δε, ότι πρωτοστάτησε, μαζί με τους συνεργάτες του και το «Ράδιο Ένα» σε κοινωνικούς αγώνες, βοήθησε εκατοντάδες ανήμπορους συνανθρώπους μας που αντιμετώπιζαν βιοποριστικό πρόβλημα, ενώ συγκεντρώθηκαν και εστάλησαν στην Αλβανία και τη Σερβία τρόφιμα ως βοήθεια.
«Στα 47 χρόνια της καριέρας μου, δεν έδωσα σε κανέναν το δικαίωμα να λασπολογήσει σε βάρος μου, πολύ δε περισσότερο ο κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα Αχιλλέας Μπέος», είπε ο Γ. Καρεκλίδης. Πρόσθεσε δε, ότι με το συγκεκριμένο άτομο, τους χωρίζουν πολλά, ενώ ασκεί κριτική σε βάρος του Μπέου από το 2008, τότε που κατέστρεψε δύο φορές τον Ολυμπιακό, κάτι που έχουν καταλάβει οι φίλαθλοι της ομάδας. Επίσης, τόνισε ότι τόσο οι δημότες, όσο και ακόμη στενοί συνεργάτες του, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην πόλη.

«Έχασα περιουσιακά στοιχεία»
Συνεχίζοντας, ο δημοσιογράφος του «Ράδιο Ένα», της «Μαγνησίας» και του magnesianews, δήλωσε ότι αν ήταν απατεώνας θα είχε περιουσία. «Εγώ έχασα το προσφυγικό σπίτι της γιαγιάς μου και πούλησα ένα οικόπεδο που ανήκε στην κόρη μου και στην ανεψιά μου για να τα βγάλω πέρα», είπε και πρόσθεσε ότι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει είναι δεσμευμένο από την Εφορία για οφειλές.
«Αν ήμουν, όπως είπε, ο Μπέος, ότι χειρότερο στην πόλη, τότε κι εγώ δεν θα αντιμετώπιζα οικονομικό πρόβλημα», ήταν η δήλωση του δημοσιογράφου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν έκανα όσα με κατηγόρησε ο κ. Μπέος δεν θα αναγκαζόμουν με πόνο ψυχής, να πουλήσω την εφημερίδα «Πρώτη» για να αποπληρώσω το χρέος μου στην Εφορία. Τελικά, οι αγοραστές, έκλεισαν την εφημερίδα, άνοιξαν τον «Ταχυδρόμο» και έμεινα με ακάλυπτες επιταγές 150.000 €, ενώ θα μπορούσα να είχα αποπληρώσει το χρέος μου».

Γιατί τα κάνει όμως όλα αυτά ο κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης;
Γιατί έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Θέλει να αποδείξει ότι είμαστε ίδιοι, όπως εκείνος. Εκβιαστές, αφού έχει καταδικαστεί για την υπόθεση Δαλούκα με 2 χρόνια. Στις 15 Απριλίου, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τέσσερα κακουργήματα. Στις 22 Απριλίου, θα είναι κατηγορούμενος για αγωγή από εμένα για όσα είπε εναντίον μου στην εκπομπή του Άστρα.
Είναι όμως και κάτι άλλο. Στις δίκες που είμαστε έως τώρα αντίδικοι, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, το σκορ είναι 3-0 υπέρ μου και ξέρει ότι τον περιμένουν και άλλες ήττες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.