ΔΑΣ ΟΤΑ: Ζητήθηκε από εργαζόμενος να κάνουν τον φύλακα στο Κοιμητήριο

Λόγω του ενταφιασμού με διπλό αδιάβροχο αεροστεγή σάκο, σιλικόνη, πλαστική μεμβράνη, η αποστέωση δεν θα υλοποιηθεί ούτε στη δεκαετία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας!

Τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τα Κοιμητήρια Χαράλαμπο Τσαμπάζη, καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ, διότι, όπως αναφέρει «προσπάθησε να καταστρατηγήσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απαιτώντας από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του κοιμητηρίου να παίξουν και τον ρόλο του φύλακα πέρα από τις άλλες υποχρεώσεις τους».
Στο κάλεσμα των εργαζομένων ανταποκρίθηκε το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, η ΔΑΣ ΟΤΑ και μέλη της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι έκαναν παρέμβαση στον αντιδήμαρχο για το θέμα αυτό. Ο αντιδήμαρχος όχι μόνο δεν δέχτηκε να μιλήσει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά χτυπώντας την πόρτα κατάμουτρα είπε ότι μιλάει μόνο με το προεδρείο του συλλόγου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ.

«Η ενέργειά του αυτή αφενός εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση και αφετέρου δείχνει την απόλυτη συνεργασία της πλειοψηφίας του εργοδοτικού συλλόγου μέχρι σήμερα με την δημοτική αρχή για να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική, άλλωστε τον ίδιο ρόλο παίξανε και στις αξιολογήσεις των εργαζομένων που σε απόλυτη συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ πήραν απόφαση να μην παραδοθούν τα χαρτιά και από την άλλη έμεναν αδιάφοροι στους εκβιασμούς των στελεχών του δημάρχου για ποινικές κυρώσεις», επισημαίνει η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Έπειτα από την παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σταμάτησε η διαδικασία καταστρατήγησης της ΣΣΕ στο κοιμητήριο, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου και υπογραμμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στην εργοδοτική και κυβερνητική πολιτική, του εργοδοτικού συνδικαλισμού, της δημοτικής αρχής, της τωρινής και οποιασδήποτε άλλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.