ΔΕΥΑΜΒ: Η αύξηση χλωριόντων στο νερό έχει επιπτώσεις μόνο στη γεύση του

Καθησυχαστικός σχετικά με την αύξηση των χλωριόντων στο νερό του Βόλου, εμφανίστηκε η γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Οικονομίδης, ο οποίος επισήμανε ότι οι Βολιώτες μπορούν να πίνουν άφοβα νερό, χωρίς να υπάρχει κάποια επίπτωση στην υγεία τους.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, συνέστησε στους Βολιώτες να πίνουν άφοβα νερό, καθώς η αύξηση των χλωριόντων σε ορισμένες περιοχές (Δημαρχείο, ΜΕΤΚΑ, Άγιος Σπυρίδωνας) και με βάση μετρήσεις της Επιχείρησης τον Ιούνιο, έχει επίπτωση μόνο στη γεύση του νερού και όχι στην υγεία μας.

Όπως είναι γνωστό, λόγω μείωσης της παραγωγής νερού από τις πηγές και αύξησης της συμμετοχής νερού γεωτρήσεων, τα χλωριόντα στο ημερήσιο μείγμα νερού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος ξεπέρασαν την ενδεικτική τιμή των 250mg/l και σε ορισμένες περιοχές άγγιξαν τα 300 mg/l.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει διότι οι πηγές φέτος ελαττώθηκαν πολύ σε παροχή, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η παροχή των γεωτρήσεων, που όσο πιο πολύ δουλεύουν, τόσο υποβαθμίζεται το νερό, με αποτέλεσμα το τελικό μίγμα να μην έχει τόσο καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πάντως, το υπουργείο Υγείας δεν προτείνεται κατευθυντήρια τιμή για τα χλωριούχα στο πόσιμο νερό, που να βασίζεται σε κριτήρια υγείας.

Λιγότερο νερό από τις διακοπές ρεύματος
Όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος που θα προκληθούν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο Δημήτρης Οικονομίδης δήλωσε ότι επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον διευθυντή της ΔΕΗ Βόλου, που του είπε ότι θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας ρεύματος και θα γίνουν μικρές διακοπές, εναλλάξ σε διάφορες περιοχές, της τάξης της μιας ώρας.
Δεν υπάρχει δυνατότητα η ΔΕΗ να προστατέψει τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, γιατί οι γραμμές ηλεκτροδότησης είναι συγκεκριμένες και δεν μπορούν να εξαιρεθούν συγκεκριμένες παροχές, ανέφερε ο διευθυντής της Επιχείρησης.

Όπως εξήγησε, αν διακοπεί το ρεύμα δεν θα δουλέψει κάποια γεώτρηση ή κάποια άλλη εγκατάσταση και δεν υπάρχει η αντίστοιχη παροχή νερού που θα έδινε αυτή η γεώτρηση αν υπήρχε η ηλεκτροδότηση. Η παροχή αυτή, ανάλογα με την περιοχή μπορεί να είναι από 50 μέχρι 200 μ3/ώρα, την ώρα της διακοπής του ρεύματος.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ ζητά από τους καταναλωτές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας, να δείξουν κατανόηση και να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στο ελάχιστο τις ώρες και τις ημέρες που θα γίνεται διακοπή του ρεύματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.