ΔΕΥΑΜΒ: Κατά πλειοψηφία στο Πειθαρχικό το πόρισμα για ΕΡΓΗΛ

Κατά πλειοψηφία απόφαση για να σταλεί το πόρισμα για την ΕΡΓΗΛ, που επιρρίπτει ευθύνες σε δύο υπαλλήλους, για πλημμελή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, για πρώτη φορά με εκπρόσωπο τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά.
Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 9 υπέρ και δύο κατά, με τον Μαργ. Πατσιαντά και Δημ. Κουτσιφέλη, να ψηφίζουν αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Πατσιαντάς ψήφισε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγο να παραπεμφθεί το πόρισμα στο Πειθαρχικό, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα και είπε ότι υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι σύμφωνα με το πόρισμα, υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στους υπαλλήλους, αλλά και σε δικαστικούς λειτουργούς, που έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις, που όμως δεν θέλησε να σχολιάσει. Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει ξεκινήσει η νέα Δημοτική Αρχή με τον Άρειο Πάγο, ανέφερε.

«Σίγουρα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Θεωρώ ότι έχουν πολιτική ευθύνη οι προηγούμενοι, γιατί δεν σύστησαν μια διερευνητική επιτροπή να αποδώσει ευθύνες ή όχι σ’ αυτούς που δημιούργησαν αυτό το τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι έχει γίνει δουλειά πάνω από έξι μήνες με μάρτυρες, με στοιχεία και έγγραφα και η πρότασή τους είναι τεκμηριωμένη.
Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει δημόσιες σχέσεις. «Ότι έχει σχέση με τη ΔΕΥΑΜΒ και το συμφέρον της πόλης, είμαστε κάθετοι και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», τόνισε.

Ο Αχ. Μπέος πρόσθεσε ότι εκτός από τους δύο υπαλλήλους, ευθύνες για εκείνον υπάρχουν και σε πολιτικά προϊστάμενους, ενώ ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα εκδοθεί δελτίο Τύπου, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες τι συμβαίνει.
«Πολύ σύντομα αναμένεται η απόφαση του Άρειου Πάγου και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, που έχει οδηγήσει τη ΔΕΥΑΜΒ σε ένα τέλμα, θα δοθεί ένα τέλος και μια δίκαια λύση», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ που κατέληξε ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να μπει στην ουσία και να μη στέκεται στις τυπικές διαδικασίες, γιατί πρόκειται δημόσιο χρήμα και πρέπει να εξεταστεί αν έγινε το έργο όπως προβλεπόταν και γιατί δεν παραλήφθηκε.

Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα η σύμβουλος της πλειοψηφίας Βιολέττα Καντόλα δήλωσε έκπληκτη από τη διαρροή συγκεκριμένων ψήφων, ότι διαφώνησε με τον δήμαρχο και ψήφισε λευκό, και δεν θέλησε να κάνει αποκαλύψεις, γιατί αυτό είναι αντιδεοντολογικό.
Τόνισε δε προς όποιους διαρρέουν πράγματα από κλειστές συνεδριάσεις, ότι δεν πλήττουν τη Δημοτική Αρχή, αλλά κάποιους ανθρώπους και οικογένειες που δεν θα έπρεπε και ταλαιπωρούνται γιατί υπάρχουν κάποιες νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.