ΔΕΥΑΜΒ: Συνεχίζονται οι μειώσεις της πίεσης νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Όπως ήδη έχει ενημερώσει η ΔΕΥΑΜΒ τους καταναλωτές της, με ανακοίνωση από 25/8/14, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του δικτύου υδροδότησης ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε σοβαρές μειώσεις πίεσης του νερού. Οι ώρες των μειώσεων πίεσης θα ήταν από 00:00 έως 6:00 και από 15:30 έως 19:00.

Δυστυχώς, η μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης, συνδυαζόμενη με την περαιτέρω μείωση της παροχής των πηγών, ανάγκασε τη ΔΕΥΑΜΒ σε μεγαλύτερη χρονικά μείωση της πίεσης, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος να σημειώνεται πολύωρη ταλαιπωρία των καταναλωτών, για την οποία ζητούμε την κατανόηση. Γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, για πρόσθετα μέτρα (πότισμα αστικού πράσινου, γήπεδα), ώστε, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της σπατάλης νερού, να βελτιωθεί η επάρκεια του υδραγωγείου για την υδροδότηση της πόλης.

Είναι ανάγκη, όμως, αυστηρά πλέον να εφαρμόζονται από όλους οι οδηγίες της ΔΕΥΑΜΒ.

 Να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση του νερού
 Απαγορεύεται η χρήση λάστιχου για πλύσιμο πεζοδρομίων αυλών αυτοκινήτων ή για πότισμα κήπων.
 Να ενημερώνεται άμεσα η ΔΕΥΑΜΒ σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται διαρροές νερού στην πόλη.

“Επαναλαμβάνουμε ότι οι επόμενες μέρες μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου και εφόσον διαρκεί η ανομβρία, θα είναι οι πλέον δύσκολες για την υδροδότηση της πόλης”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.