Διακρίσεις αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε διαγωνισμό ψηφιακής επιχειρηματικότητας

Η ομάδα του Noodio περιχαρής παραλαμβάνει το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ψηφιακής επιχειρηματικότητας.
Τα Projects Noodio και Saleboxie έλαβαν το 1ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα στο Ennovation

Τις δύο πρώτες θέσεις έλαβαν χθες ομάδες αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Διεθνή Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν – Ennovation που διοργάνωσαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος περίπου 180 ομαδες, ενώ αναδείχθηκαν 20 φιναλιστ από τους οποίες οι 7 βραβεύτηκαν χθες με χρηματικά έπαθλα για την προσπάθειάς τους.

Το 1ο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ (χορηγία της Hyundai Ελλάς) έλαβε η ομάδα NOODIO (noodio.fm) που αποτελείται από τους Δρ. Νικόλαο Νανά, Αργύρη Στεργίου (Business Administrator), Χριστόφορο Βαρακλιώτη (front-end developer), Χριστόφορο Δημητριάδη (back-end developer), όλοι τους απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. και Γιώργο Σκιαδόπουλο (business strategy & development) απόφοιτου της ΑΣΟΕΕ.

Η εφαρμογή noodio.fm παρέχει μια μουσική υπηρεσία η οποία λειτουργεί ως μέσο προώθησης του έργου των ανεξάρτητων και ανερχόμενων μουσικών καλλιτεχνών ενώ για τους ακροατές, αποτελεί ένα ελεύθερο μέσο αναπαραγωγής μουσικής στοχεύοντας στην ανακάλυψη νέων τραγουδιών και μουσικών. Σκοπός είναι να έρθουν κοντά οι ανεξάρτητοι μουσικοί και οι εν δυνάμει ακροατές τους, μέσω της ελεύθερης διάδοσης της μουσικής και της προώθησης των δραστηριοτήτων του καλλιτέχνη. Η πλατφόρμα ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2015 και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τη μουσική 350 καλλιτεχνών με τη βάση καλλιτεχνων και τελικών χρηστών να μεγαλώνει συνεχώς.

Η ομάδα του Saleboxie παραλαμβάνει το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό Ennovation

Το 2ο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ (χορηγία της Eurobank) πήρε η ομάδα Saleboxie (saleboxie.com) αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Αναστασιάδη (Ιδρυτή και lead developer), Μιχάλη Μιχαηλίδη (Εξυπηρέτηση πελατών & τεχνική υποδομή) και Απόστολο Λεούση (Δημόσιες σχέσεις και στρατηγική). Παράλληλα με τη διάκριση αυτή εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στην 2η φαση του 6ου Διαγωνισμού “Καινοτομίας & Τεχνολογίας” της Εθνικής τράπεζας.

Το Saleboxie αποτελεί μια πλατφόρμα λογισμικού που παρέχει εύκολη και αυτοματοποιημένη καταχώρηση των προϊόντων ενός e-shop σε παγκόσμια ηλεκτρονικά marketplaces, επιτρέποντας στον έμπορο αυξημένη προβολή των προϊόντων του καθώς και πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

Οι ομάδες υποστηρίχθηκαν πρόσφατα από το πρόγραμμα εκκόλαψης νέων καινοτόμων επιχειρήσεων «Μαζί στην Εκκίνηση!», το οποίο υλοποιήθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Να σημειωθεί ότι επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας είναι ο καθηγητής κ. Παντολέων Σκάγιαννης και υπεύθυνος Εκπαίδευσης της ΜΟΚΕ ο Δρ Γιώργος Σταμπουλής.

Η ομάδα της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγχαίρει τις ομάδες και εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.