Διδάσκοντες 1ου ΕΠΑΛ Βόλου: Να μπουν τα πράγματα στη θέση της

Υπόμνημα προς τη ΔΔΕ Μαγνησίας, το Δήμο Βόλου, τους βουλευτές Μαγνησίας, την ΠΔΕ Θεσσαλίας (δια της ΔΔΕ Μαγνησίας) και την ΟΛΜΕ Μαγνησίας, απέστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και όπως αναφέρει « Το Σχολικό Έτος 2014-15 άρχισε.

Εμείς, και όχι μόνο, αντί να επιδιδόμαστε απερίσπαστοι στις εργασίες μας, για μια ακόμα φορά ασχολούμαστε με τα «ενέργειες» κάποιων που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι του 5ου Γυμνασίου Βόλου.
Εντελώς τυχαία το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, του οποίου οι ιθύνοντες προ τριετίας ισχυρίζονταν ότι δεν είναι δυνατό να βγάλουν πρόγραμμα λειτουργίας χωρίς να χρησιμοποιούν εργαστήρια των ΕΠΑΛ, τώρα θέλουν να λειτουργήσουν και 5ο τμήμα στην Α΄ τάξη!!!

Και πάλι πρέπει να τους δώσουν χώρους τα ΕΠΑΛ!!! Από αυτούς που δεν επαρκούν ούτε για τις ανάγκες τους.

Γιατί δεν ζητήθηκε η έγκριση του Συμβουλίου της Σχολικής Κοινότητας του Καρταλείου πριν γίνουν οι παραπάνω εγγραφές; Καταργούν, λοιπόν, στην πράξη το Συμβούλιο, επειδή θέλουν να γίνεται το δικό τους και να δημιουργούν τετελεσμένα.

Εντελώς τυχαία το όμορο 2ο Γυμνάσιο δεν έχει μαθητές για να λειτουργήσουν ούτε 2 τμήματα ανά τάξη.
Μήπως οι μαθητές έχουν σταλεί στο 5ο; Ποιος διέπραξε τέτοια αφροσύνη; Τα ίδια δε λέγαμε και τον περσινό Σεπτέμβριο;
Εντελώς τυχαία δικηγόρος, ο οποίος συστήνεται ως δικηγόρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου, περιφέρεται σε γραφεία και ζητάει πληροφορίες για τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, τα εργαστήρια, τις αίθουσες κ.λπ. και αναζητά επαφές.
Στόχος: Να προκαταλάβουν, να επηρεάσουν τη νέα Δημοτική Αρχή και να πειθαναγκάσουν «λύσεις». Δικές τους «λύσεις».

Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε.

Ο εν λόγω δικηγόρος «κινείται» εν γνώσει του Διευθυντή και των Καθηγητών του Σχολείου; Ποιος του ανέθεσε αυτή την εργασία;

Δεν γνωρίζει η ΔΔΕ όλες τις λεπτομέρειες (αρ. μαθητών, αίθουσες, εργαστήρια και γραφεία κλπ) των σχολείων; Γιατί να στέλνουμε κατασκόπους σε «δικούς» και μιλημένους για να εκμαιεύσουμε τα «αληθή».
Δεν είδαν πόσα στερούμαστε τόσα χρόνια από τις κακές σχέσεις μεταξύ των δύο σχολείων; Τώρα, με τις νέες μεθοδεύσεις ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας;

Θα τους άρεσε αν έστελναν και τα άλλα σχολεία δικηγόρους – κατασκόπους … να αναζητούν τα «πραγματικά» στοιχεία του Γυμνασίου;

Εκτιμούμε ότι δεν μας τιμά αυτή η στάση ως εκπαιδευτικούς και για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την απογοήτευσή μας.

Έχουμε ιδεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια (κλείδωμα γραφείων, εργαστηρίων και άλλες κακοήθειες) από το Γυμνάσιο. Έχουμε την αίσθηση ότι ήλθε πλέον η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους:
1. Να αφεθούν τα δύο ΕΠΑΛ στο Καρτάλειο με το οποίο τα συνδέουν νομικοί, ηθικοί, ιστορικοί και πρακτικοί λόγοι.
2. Να βρεθούν όσοι υποκινούν αυτές τις αθλιότητες, που για ασήμαντους λόγους εκθέτουν τον κλάδο μας, και να τεθούν στο περιθώριο. Νομίζουμε ότι το τελευταίο αφορά και την ΕΛΜΕ.
3. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι όσες φορές το Γυμνάσιο επέβαλε «λύσεις» μέσω ημετέρων όλες ακυρώθηκαν. Δεν κερδίσαμε τίποτα. Ίσα που χαλάμε τις καρδιές μας και χάνουμε την αξιοπρέπειά μας.
4. Μόνο αν ακολουθήσουμε θεσμοθετημένες διαδικασίες, η συστέγαση στο Καρτάλειο θα τερματιστεί σύντομα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.