Δικαιώνει τον πρ. Διευθυντή του ΙΚΑ το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας

Ζητά την επιστροφή του στο Βόλο, μετά την μετακίνηση του, για το γιαούρτωμα από υπάλληλο…

Την ακύρωση της μετακίνησης με την παράλληλη εντολή επαναφοράς στη θέση του Διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Βόλου, δίνει σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Λάρισας, στη διοίκηση του Ιδρύματος, για τον πρώην διευθυντή της μονάδας των διοικητικών υπηρεσιών κ. Δ. Βάμβα, ο οποίος είχε μετακινηθεί, με αφορμή το γιαούρτι που είχε … δεχθεί από υπάλληλο του ΙΚΑ.
Το περιστατικό είχε συμβεί, μέσα στο γραφείο του τότε διευθυντή του ΙΚΑ, στις 13 Οκτωβρίου 2014, γιατί –όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα της περιόδου- «σύμφωνα με τον υπάλληλο, ο διευθυντής αρνήθηκε να του προσφέρει νομική κάλυψη για υπόθεση της υπηρεσίας. Από την πλευρά του, ο διευθυντής έκανε λόγο για προσωπική κόντρα, επειδή ο δράστης δεν προήχθη σε προϊστάμενο τμήματος».

Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αφορούσε στο γιαούρτωμα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Βόλο, ο τότε διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είχε αποφασίσει:
O Δ/ντής του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου, Βάμβας Δημήτριος, μετακινήθηκε στο Υποκ/μα Αν. Λάρισας και ασκήθηκε εις βάρος του πειθαρχική δίωξη δια κλήσεως σε απολογία, αρμοδιότητας του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ο υπάλληλος Καλυβιώτης Αχιλλέας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων και παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Τώρα ωστόσο, με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου την περασμένη Παρασκευή, που έκρινε ότι δεν υπήρχε αιτιολογία της μετακίνησης, η διοίκηση του ΙΚΑ πρέπει να επαναφέρει το διευθυντή στη θέση του, προς άρση για πολλούς συναδέλφους του, της αδικίας που είχε υποστεί, καθώς, παρόλο που ήταν αυτός που… γιαουρτώθηκε, μετατέθηκε στη Λάρισα, με συνέπεια να υποστεί παράλληλα, ταλαιπωρία και οικονομική ζημία, μιας και είναι μόνιμος κάτοικος Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.