«Δρόμοι Συνεργασίας»: Ναυάγησε το σχέδιο για «ΑΝΕΒΟ Α.Ε.»

Το γεγονός ότι έγινε δεκτή, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η προσφυγή της παράταξης κατά της 78/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί «τροποποίησης του καταστατικού της ΑΝ.Ε.ΒΟ ως προς τους σκοπούς της», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας».

Με την εν λόγω απόφαση επισημαίνεται κατ’ αρχήν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν έννομο συμφέρον για την άσκηση προσφυγής κατά αποφάσεων Δ.Σ., εφόσον δεν έχουν συμπράξει στη έκδοσή τους, και τούτο διότι είναι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και μεριμνούν στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους για την τήρηση της νομιμότητας. Στη συνέχεια, η εν λόγω απόφαση, αποδεχόμενη τους ισχυρισμούς και την επιχειρηματολογία μας, έκρινε ορθά ότι η διεύρυνση των καταστατικών σκοπών της ΑΝ.Ε.ΒΟ. έγινε από μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας με την προσβληθείσα απόφαση του Δ.Σ. κατά παράβαση του νόμου, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

«Έτσι, ναυάγησε ο σχεδιασμός της δημοτικής πλειοψηφίας που είναι φανερό ότι στόχευε από τη μία στην αποδυνάμωση του Δήμου από βασικές του αρμοδιότητες και συνακόλουθα σε υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και από την άλλη σε μετατροπή της ΑΝ.Ε.ΒΟ. σε έναν συγκεντρωτικό υπερ-φορέα που θα λειτουργούσε σαν «Δήμος Βόλου Α.Ε.» με «ευθύνη» μόνο της συγκεκριμένης πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της», τονίζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Όπως αναφέρει, αυτή την φορά δεν είδαμε κάποια σχετική δήλωση από την λαλίστατη σε άλλες περιστάσεις δημοτική αρχή, ενώ θυμίζει τους προ ολίγων ημερών πρώιμους «πανηγυρισμούς» και τις «υψηλού επιπέδου» εκφράσεις του προέδρου του Δ.Σ. της ΑΝ.Ε.ΒΟ. σε βάρος της παράταξης και του επικεφαλής της Μαργαρίτη Πατσιαντά για το εν λόγω σοβαρότατο θέμα.

«Δεν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε, όπως δεν το πράξαμε και τότε. Τον καθένα τον χαρακτηρίζουν τα λόγια και οι πράξεις. Πάντως όση αλλεργία κι αν προκαλεί στη δημοτική αρχή ο έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, θα πρέπει να τον συνηθίσει. Υπάρχουν κανόνες και ισχύουν για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.