Δόκτωρ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ ο Μπέος!

Συνιστά ψυχραιμία τώρα...

Αμετανόητος για την ρητορική σύγκρουσης που χρησιμοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο δήμαρχος Βόλου, συνεχίζει να αποδίδει την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του στην παρερμηνεία τους από τους δημοσιογράφους. Με νέα του ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, καταγγέλλει για πολλοστή φορά κάποιες “πλευρές” οι οποίες καλλιεργούν κλίμα κοινωνικού διχασμού. Ως άλλος Δόκτορ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ (νουβέλα στην οποία οι πρωταγωνιστής πειραματιζόμενος πάνω στις δύο φύσεις που έχει ο άνθρωπος, το καλό και το κακό και με το φάρμακο που κατασκευάζει κατά λάθος μεταμορφώνεται στον κακό του εαυτό, τον Χάιντ) ο Δήμαρχος Βόλου μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις του περί συγκρότησης ομάδων κρούσης κατά των αντιεξουσιαστών, συνιστά ψυχραιμία τώρα και ζητά στην επόμενη προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο του Βόλου να επικρατήσει η κοινωνική ειρήνη και εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Είναι προφανές πλέον και στον κάθε πιστό του υποστηρικτή, ότι ο δήμαρχος Βόλου αναλογίστηκε την κρισιμότητα των στιγμών και την βαρύτητα του ατοπήματος στο οποίο υπέπεσε και επιχειρεί τώρα να ρίξει τους τόνους.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βόλου αναφέρει:

“Με ανησυχία διαπιστώνουμε ότι από ορισμένες, γνωστές πια σε όλους μας, πλευρές συνεχίζεται ο άσκοπος θόρυβος και η σπέκουλα, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια ενός κλίματος κοινωνικού διχασμού, που θα βοηθήσει στην πρόκληση νέων επεισοδίων και ταραχών και μάλιστα με αφορμές (ή και αιτίες) άσχετες με την πόλη και τις λειτουργίες της.

Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου,, όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Θόλο του Πανεπιστημίου και πορεία στο κέντρο του Βόλου, η κοινωνική ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, σε γιορταστική, μάλιστα, περίοδο, στην οποία τόσες προσδοκίες έχουν επενδύσει για μια οικονομική ανάσα, χιλιάδες εμπόρων και επαγγελματιών, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές και οι οικογένειές τους, ενδεχομένως θα δοκιμαστούν.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, χωρίς προκλήσεις, εντάσεις και συγκρούσεις που θα οδηγούσαν σε ζημίες και καταστροφές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και θα αναστάτωναν τη λειτουργία της πόλης, χωρίς όφελος για κανένα.
Καλούμε τόσο τους πολίτες – διαδηλωτές, όσο και τα όργανα της Πολιτείας που έχουν τον θεσμικό ρόλο να τηρήσουν το Νόμο και την Τάξη, να συμπεριφερθούν χωρίς ακρότητες και προκλήσεις.

Ζητούμε, λοιπόν, από την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, την Κυβέρνηση, τα κόμματα, τις μαζικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες πολιτών να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και ο καθένας από τη σκοπιά του να βοηθήσει στην αποτροπή φαινομένων που θα δυσφήμιζαν την πόλη μας και θα επέφεραν μεγάλη οικονομική ζημία σε ανθρώπους που ήδη δοκιμάζονται από τη δεινή οικονομική κρίση.

Είναι δεδομένο και κατ’ επανάληψη διαπιστωμένο ότι όταν υπάρχουν η βούληση και η έλλειψη σκοπιμότητας τα επεισόδια αποφεύγονται. Είναι, λοιπόν, η ώρα να επιδείξουμε όλοι μας το βαθμό ευθύνης και σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε την ίδια την κοινωνία και με βάση αυτές να κριθούμε αυστηρά από τους πολίτες. Υπεκφυγές και υποκρισίες δεν χωρούν και δεν συγχωρούνται.

Άλλωστε στην περίπτωση που προκληθούν νέα επεισόδια, όλοι γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει, ιδιαίτερα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και την έκδοση ενός ψηφίσματος ενότητας και κατανόησης, που απέρριψαν τα στελέχη ενός πολύ συγκεκριμένου χώρου. Η πόλη μας ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή και φιλόξενη για όλους.:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.