Εκδήλωση στο Βόλο για τη διαχείριση & ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στις Επιχειρήσεις

Η δυνατότητα ανταπόκρισης στις προκλήσεις που προέρχονται από τις μείζονες αλλαγές που δημιουργεί η οικονομία έντασης γνώσης και καινοτομίας, επιβάλλει στις διοικήσεις των επιχειρήσεων την ανάγκη εφαρμογής, μεταξύ των άλλων, προνοητικών πολιτικών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, που να προετοιμάζουν αποτελεσματικά τόσο τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη και προώθηση πρακτικών προνοητικής διαχείρισης των αλλαγών και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων, απετέλεσε το αντικείμενο της συνεργασίας των εταιριών Hay Group Α.Ε. και ΟΜΑΣ Α.Ε. με την ΕΕΔΕ και την υποστήριξη του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ένας Πρότυπος Οδηγός Προνοητικής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στη μορφή ενός πρακτικού εγχειριδίου για ευρεία χρήση, ο οποίος αφού εφαρμόστηκε πιλοτικά σε οκτώ επιχειρήσεις τίθεται πλέον στη διάθεσή των Στελεχών και της Διοίκησης των ελληνικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη σύνδεση των στρατηγικών στόχων της επιχείρησης με τις δεξιότητες των εργαζομένων και την αποδοτικότερη οργάνωση της επιχείρησης, με στόχο την προσαρμογή στις προκλήσεις του νέου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 13 εργαστήρια (workshops) σε όλες της περιφέρειες της Ελλάδας. Τα συμπεράσματα από την πιλοτική εφαρμογή και από τα εργαστήρια, θα παρουσιαστούν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Ηράκλειο.

Η σχετική εκδήλωση στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο PARK VOLOS (Δεληγιώργη 2). Η είσοδος είναι ελεύθερη (απαιτείται δήλωση συμμετοχής) και για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΣΒΘΚΕ (κα Κρισέλεν Ζαρμπούνη), τηλ. 24210 29407, φαξ. 24210 26394, e-mail: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται την ιστοσελίδα: http://www.pronoitiki.gr

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, εντάσσεται στις δράσεις για την υποστήριξη του θεσμικού ρόλου του ΣΕΒ και τη διαμόρφωση καινοτόμων πολιτικών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και προάγουν την ανάπτυξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.