Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη φετινή αστρονομική εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής 4 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας.
Όπως εξηγείται από την Εταιρεία, «το θέμα της διάλεξης που θα γίνει, θα έχει ως θέμα τη σκοτεινή ενέργεια που αποτελεί το 73% της ύλης του Σύμπαντος, τη στιγμή που η γνωστή μας ύλη αποτελεί μόλις το 4% της συνολικής ύλης του Σύμπαντος.
Τη διάλεξη θα την διεξέλθει ο αφυπηρετήσας καθηγητής αστρονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Σπύρου, ο οποίος και πριν από μερικά χρόνια ήρθε στο Βόλο και κατενθουσίασε το κοινό με τις ωραίες επιστημονικές γνώσεις και τοποθετήσεις του.
Η εβδομάδα που αρχίζει από 4 έως 10 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος» (“World Space Week”).
Στα πλαίσια αυτού του δευτέρου μέρους θα γίνει στον ίδιο χώρο, μια ώρα νωρίτερα, δηλ. στις 7 μ.μ., προβολή ιστορικής ταινίας της ΝΑSA σε μπομπίνα 16mm , εποχής 1969, με θέμα το Διαστημικό Κέντρο Κένεντυ και η προετοιμασία εκτόξευσης της διαστημικής αποστολής «Απόλλων – 11», που μετέφερε για πρώτη φορά στην ιστορία 3 ανθρώπους στη Σελήνη. Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Ευστάθιος Ζαφραντζάς, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας.































