Ενημέρωση για την ΕΡΓΗΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν οι «Δρόμοι Συνεργασίας»

Ενημέρωση για την ΕΡΓΗΛ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ζητά με έγγραφό της προς τον πρόεδρο του σώματος Απ. Φοινικόπουλο, η παράταξη «Δημοτικής Κινήσεις Πολιών Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», που επισημαίνει ότι επιβάλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητούνται θέματα της ΔΕΥΑΜΒ που άπτονται ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και που η εξέτασή τους δεν εξαντλείται μόνο στο Δ.Σ. της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης.

«Είμαστε βέβαιοι ότι συμφωνείτε πως ένα τέτοιο σοβαρότατο θέμα αποτελεί η γνωστή διένεξη ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ, μετά την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που, για τυπικούς λόγους και όχι ουσίας, έκρινε σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και πλέον αυτή υποχρεώνεται να καταβάλει στην ΕΡΓΗΛ ένα δυσβάσταχτο ποσό, που η τυχόν πληρωμή του, την οποία η παράταξή μας απεύχεται και θ’ αγωνιστεί για ν’ αποτραπεί, ενδεχομένως να οδηγούσε σε οικονομική κατάρρευσή της», τονίζει η παράταξη.
Όπως αναφέρει, η οποιαδήποτε αστοχία ή ολιγωρία πολιτικών προϊσταμένων ή υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ σ’ αυτή την υπόθεση, επί θητείας όχι της παρούσας απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, θα κριθεί από την Δικαιοσύνη.

«Η παράταξή μας πιστεύει ότι η υπόθεση ΕΡΓΗΛ, σε τυχόν απευκταία επαναλαμβάνουμε αρνητική εκδοχή για τη ΔΕΥΑΜΒ, δεν πρέπει να φορτωθεί στις πλάτες των δημοτών του Βόλου και παράλληλα σε ουδεμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει το πρόσχημα και την αιτία απώλειας του κοινωφελούς δημοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και ξεπούληματός της στους ιδιώτες.
Οι μέρες που περνάει η σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών είναι «πονηρές» και το νερό και η αποχέτευση πρέπει να εξακολουθήσουν ν’ αποτελούν δημόσιο αγαθό και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα», τονίζει στο έγραφό ης η παράταξη.

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» προτείνουν ο απερχόμενος δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερώσει για τις επόμενες εξώδικες και δικαστικές ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ που να στοχεύουν στην αποτροπή πληρωμής οποιουδήποτε ποσού στην ΕΡΓΗΛ και συνακόλουθα στην αποτελεσματική διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ και εν τέλει της τοπικής κοινωνίας.

«Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε, ότι ως μείζων αντιπολίτευση θα είμαστε ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ και καλούμε τους πολίτες του Βόλου να περιφρουρήσουν ενεργά το Δημόσιο χαρακτήρα της», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Την ανακοίνωση – πρόταση υπογράφουν οι σύμβουλοι της παράταξης σήμερα και οι νεοεκλεγμένοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.