Επέκταση Κυνοκομείου και περίφραξη χώρων για προστασία των αδέσποτων

Το σκεπτικό της δημοτικής αρχής ανέπτυξε ο αντιδήμαρχος Τ. Μπατζιάκας

Με μέτρα όπως η επέκταση του χώρου του Δημοτικού Κυνοκομείου, στις Γλαφυρές και περίφραξη και άλλων χώρων, στους οποίους θα τοποθετηθούν στέγαστρα και θα υπάρχει τροφή και νερό για τα αδέσποτα, η Δημοτική Αρχή Βόλου, σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα των αδέσποτων σκυλιών, που σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Βόλου υπολογίζονται στα 1000 περίπου.

Σε δηλώσεις του στο magnesianews.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας, επισήμανε ότι με το νέο διαγωνισμό που θα γίνει για την περισυλλογή και φύλαξη των αδέσποτων για διάρκεια 6 μηνών (με ενδεικτικό προϋπολογισμό 45.000 €, μαζί με την αμοιβή του κτηνίατρου), ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο, θα περισυνελέξει τα σκυλιά, που σε πρώτο στάδιο θα τοποθετηθούν στο χώρο του κυνοκομείου Γλαφυρών.

Όπως εξήγησε, επειδή η χωρητικότητα του κυνοκομείου είναι για μόλις 40 σκυλιά και ήδη φιλοξενούνται 100, έγινε ήδη περίφραξη του χώρου σε έκταση σχεδόν δύο στρεμμάτων και ο χώρος χωρίστηκε για τη φιλοξενία ήρεμων και άγριων σκυλιών, ενώ το προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν στέγαστρα, και ειδικές κατασκευές για νερό και τροφή, ώστε τα σκυλιά που θα πηγαίνουν να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον και να λυθεί το πρόβλημα στην πόλη και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Ο ανάδοχος, ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας, θα έχει τη δυνατότητα να περιφράξει και άλλη δημοτική έκταση για τη φιλοξενία των αδέσποτων σκυλιών.

Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή οδηγείται στη λύση του αναδόχου για το θέμα αυτό, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό και επισήμανε ότι θα γίνει διαγωνισμός και όχι απευθείας αναθέσεις, όπως έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία ο Τάσος Μπατζιάκας τόνισε ότι αρχικά έγινε μια απευθείας ανάθεση από 1/4 ως 30/6/2013 αντί 6.000 €, ακολούθησε δεύτερη από 1/7 ως 31/12/2013 ύψους 18.000 €, ενώ μια τρίτη ανάθεση έγινε στις 19/2/2014 σε ΚΥΝΣΕΠ για διάστημα δύο μηνών, αντί 8.000 €. Τέλος, έγινε απευθείας ανάθεση σε ανάδοχο, που είναι και μέλος φιλοζωικής εταιρίας, για το διάστημα Ιούνιος – Αύγουστος 2014, αντί του ποσού των 12.000 ευρώ και με χρήση αυτοκινήτου του Δήμου για την περισυλλογή των αδέσποτων, που κινούνταν με καύσιμα που πλήρωνε ο Δήμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.