Επίσπευση των εργασιών στα σχολεία ζήτησε ο νέος δήμαρχος Βόλου

Επίσπευση των διαδικασιών ανάδειξης αναδόχων για τις τρεις εργολαβίες συντήρησης των σχολείων, που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα ζήτησε ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με διευθυντές και προϊσταμένους της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, παρουσία του νέου αντιδημάρχου Πολεοδομίας Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη.

Ο νέος δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να επισπευστούν οι διαδικασίες για τις δύο εργολαβίες που αφορούν τη συντήρηση σχολείων στη Δ.Ε. Ν. Ιωνίας και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, καθώς φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου και οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η σχολική χρονιά.

Η πρώτη εργολαβία αφορά εργασίες συντήρησης σχολείων Δ.Ε. Ν. Ιωνίας και η δεύτερη συντήρηση σχολείων Δ.Ε. εκτός Βόλου και ήδη βρίσκονται για υπογραφή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τους μειοδότες και να ξεκινήσουν οι εργασίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Όσον αφορά στην εργολαβία για συντήρηση τη σχολείων στη Δ.Ε. Βόλου, έχει ανακηρυχθεί μειοδότης και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Τα προβλήματα των ρομά
Χθες το απόγευμα, στο Δημαρχείο Βόλου, συγκλήθηκε η Επιτροπή που ορίστηκε από τους κ.κ. Χρήστο Στεφόπουλο και Αντώνη Παϊτέρη και αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρομά που ζουν στο Δήμο Βόλου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο νέος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, αλλά και αντιπρόσωποι των ρομά όλων των οικισμών του Βόλου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή, σκοπός της επιτροπής είναι η διαβούλευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η Επιτροπή θα κάνει εισηγήσεις στους αρμόδιους αντιδημάρχους, που θα αναζητήσουν λύσεις και θα φέρουν τις προτάσεις τους προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρομά.

Διαβούλευση για ΣΕΣ και νερό
Στις 7.30 σήμερα το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη, παρουσία των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Βόλου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Βόλου.
Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν ο νέος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ο νέος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Τοπικής Απασχόλησης – Προγραμματισμού, και διαχείρισης ΣΕΣ Αριστείδης Σαββάκης, καθώς ο διευθυντής Προγραμματισμού Στάθης Νικηφόρου.
Πρόκειται για το ξεκίνημα μιας διαβούλευσης για τη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ και για προτάσεις έργων που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο για τις Περιφερειακές Ενότητες του Δήμου Βόλου.

Ακολούθως και στις 8.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη συνάντηση της Επιτροπής Νερού, με τη συμμετοχή των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, που θα έχει θέμα συζήτησης τη διαχείριση υδάτινων πόρων και υποβολή προτάσεων εκ μέρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους νεοεκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων και ήδη συνεδρίασε τρεις φορές μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.