Επερώτηση Θ. Διαμαντένια για έκταση 100 στρ. στη Ν. Αγχίαλο

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για το θέμα της δημοτική περιουσίας στη Ν. Αγχίαλο κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Θεολόγος Διαμαντένιας.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με έρευνα της πρώην αντιδημάρχου και υπεύθυνης του κτηματολογικού γραφείου στη Νέα Αγχίαλο κας Κρίκου, το Δημόσιο απέκτησε τίτλους ιδιοκτησίας από το κτηματολόγιο της Αθήνας πρώτα με αίτηση του (1026632/12-11-2011) και καταχώρηση (114 ΚΓ/αριθμ. Πρωτοκ. 407/10-9-2013).

«Πρόκειται για την έκταση 100 στρεμμάτων , που ξεκινά στο παραλιακό μέτωπο από τον «Γαλαξία» περιλαμβάνει το δημοτικό πάρκο, τα δημοτικά καταστήματα, το γήπεδο του Πυράσσου, το χώρο της γιορτής κρασιού και το χώρο του παλιού camping μέχρι το Λαχανόρεμμα», αναφέρει, που είχε αγοράσει η πρώην κοινότητα Νέας Αγχιάλου από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι 45.100 δρχ. και συμβόλαιο στις 20-10-1931. Επίσης έγινε μετεγραφή και πάλι στις 16-5-1961 (τόμος 12, αρ.49) επειδή το 1943 είχε καεί το Υποθηκοφυλακείο Αλμυρού.

Το Δημόσιο κατοχύρωσε και το παραλιακό μέτωπο από το «Πανουκλί» μέχρι τη «Βοιδοβοσκή» έκτασης περίπου 150 στρεμμάτων, που είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία της τότε Κοινότητας με απόφαση Νομάρχη (495758/22-12-1975), τονίζει ο Θ. Διαμαντένιας, που επισημαίνει ότι η πρώην Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι δεν αίτηση «θεραπείας» στο Κτηματολόγιο , ούτε έκανε κάποια άλλη ενέργεια.

Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι , επειδή η παραπάνω έκταση αποτελεί «φιλέτο « για το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ ,επειδή προκύπτουν τουλάχιστον διοικητικές ευθύνες, ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν θα ξεκινήσει άμεσα δικαστικό αγώνα προκειμένου να επιστραφεί η παραπάνω έκταση στο Δήμο, καταλήγει ο σύμβουλος της μειοψηφίας, που ζητά να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.