ΕΠΖ: Προς σφράγιση τρεις παιδότοποι σε Ν. Ιωνία και Σέσκλο

Απόφαση για τη σφράγιση τριών παιδότοπων σε Ν. Ιωνία και Σέσκλο, και την επιβολή προστίμων, αναμένεται να λάβει στην αυριανή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, διότι λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη άδεια, όπως αναφέρουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Στις περιπτώσεις λειτουργίας παιδότοπου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 € και σφραγίζεται το κατάστημα που λειτουργεί ο παιδότοπος, ενώ, αν ο παιδότοπος λειτουργεί εντός χώρου που ασκείται διαφορετική δραστηριότητα, εκτός από το πρόστιμο, σφραγίζονται μόνο οι παιχνιδοκατασκευές και τα παιχνίδια.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της υπηρεσίας, η πρώτη περίπτωση αφορά λειτουργία παιδότοπου που βρίσκεται στο άλσος της Ν. Ιωνίας, όπου διαπιστώθηκε σύμφωνα με έγγραφο του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, η λειτουργία παιδότοπου αποτελούμενο από τραμπολίνο και παιχνίδια δραστηριοτήτων οικιακής χρήσης (σπιτάκια) χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε υπαίθριο χώρο του καταστήματος (οριοθετημένο μη κοινόχρηστο), κατά παράβαση της Κ.Υ.Α. 36873/2-8-2007.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά, λειτουργία παιδότοπου που βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιθέας τέρμα Φυτόκου, όπου κι εκεί διαπιστώθηκε μετά από έγγραφο του παραπάνω Αστυνομικού Τμήματος, η λειτουργία παιδότοπου αποτελούμενο από παιχνιδοκατασκευές και παιχνίδια (φουσκωτά, soft play κλπ) χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε υπαίθριο χώρο του καταστήματος (οριοθετημένο μη κοινόχρηστο), κατά παράβαση της Κ.Υ.Α. 36873/2-8-2007.

Τέλος η τρίτη περίπτωση αφορά στη λειτουργία παιδότοπου που βρίσκεται στο Σέσκλο, όπου διαπιστώθηκε σύμφωνα πάλι με έγγραφο της παραπάνω Αστυνομικής Αρχής, η λειτουργία παιδότοπου αποτελούμενο από παιχνίδια δραστηριοτήτων οικιακής χρήσης (κούνιες, τσουλήθρες κλπ) χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε υπαίθριο χώρο του καταστήματος (οριοθετημένο μη κοινόχρηστο), κατά παράβαση της Κ.Υ.Α. 36873/2-8-2007.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.