Ερωτηματικό η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην οδό Ικάρων

Αν και ανακοινώθηκε από τον Δήμο ότι θα λειτουργήσει εκεί

Ερωτηματικό παραμένει η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην οδό Ικάρων, στη Ν. Ιωνία, από την επόμενη Δευτέρα, καθώς μπορεί ο Δήμος Βόλου να ανακοίνωσε ότι από 1η Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η λαϊκή αγορά θα γίνεται στην οδό Ικάρων, ωστόσο οι επαγγελματίες τονίζουν οι συνεχίζεται η διαβούλευση και η λαϊκή αγορά στη συγκεκριμένη θέση δεν ισχύει.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών ειδών ένδυσης, υπόδησης και ειδών οικιακής χρήσης «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου, επισήμανε ότι η λαϊκή αγορά στη συγκεκριμένη θέση δεν ισχύει και κακώς την ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου.
Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι από 1η Ιουλίου, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για τα οπωρολαχανικά η λαϊκή οπωρολαχανικών θα λειτουργήσει εντός του χώρου στάθμευσης Ανδρέας Βαλαχής και τα είδη ένδυσης στην οδό Ικάρων, από Εθν. Αγώνων μέχρι Σταδίου.
«Είχαμε πει από την αρχή στην πενταμελή επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις λαϊκές αγορές, ότι το μέλλον και η προοπτική της λαϊκής αγοράς στη συγκεκριμένη θέση, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των οπωροκηπευτικών, γιατί θέλουμε να δουλέψουμε παράλληλα ή κοντά με τις λαϊκές αγορές των οπωροκηπευτικών, για να είναι πιο ενισχυμένος ο τζίρος μας και να μη χάνουμε πελάτες σε μια κρίσιμη εποχή. Αυτό προβλέπεται και νομικά, αλλά στο Βόλο από το 1998 έγινε διαχωρισμός των δύο λαϊκών αγορών με συμφωνία τοπικού χαρακτήρα, γι’ αυτό υπάρχουν και τα προβλήματα γιγάντωσης του προβλήματος», ανέφερε.
Ο κ. Αϊβαζογλου πρόσθεσε ότι οι επαγγελματίες ένδυσης εξέφρασαν την άποψη ότι, αφού τα οπωροκηπευτικά δεν ακολουθούν, γιατί αισθάνονται απομονωμένα, δεν ακολουθούμε και οι ίδιοι ως ένδυση και υπόδηση, άρα η λαϊκή πρέπει να ακυρωθεί στην περιοχή αυτή. «Θέλουμε να δουλέψουμε τη Δευτέρα αλλά θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο λειτουργίας που θα εκφράζει εναλλακτικά όλους τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών», τόνισε.

Πληρωμή ημερήσιων δικαιωμάτων
Ο πρόεδρος των επαγγελματιών ένδυσης – υπόδησης έθεσε και το θέμα της πληρωμής στο Δήμο του ημερήσιου δικαιώματος για 12 Δευτέρες που δεν δούλεψαν,. Στη λαϊκή αγορά της οδού Ικάρων και χωρίς να ισχύει η αρχή της ανταποδοτικότητας στα τέλη.
Ο κ. Αϊβαζόγλου κατηγόρησε το Δήμο ότι κάνει δική του ερμηνεία του νέου νόμου, που θα μπορούσε να ξεπεραστεί, αλλά αυτό δεν γίνεται για δικούς τους λόγους. «Μπορεί ο νόμος να αναφέρει ότι πληρώνουμε για 25 ημέρες και ανάλογα με τις ημέρες που αναγράφει η άδεια, αλλά το ημερήσιο δικαίωμα δικαιολογείται στη χρήση του και για ποιο λόγο εισπράττεται. Όταν δεν υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους καλούμαστε να πληρώσουμε, το ημερήσιο δικαίωμα, για ποιο λόγο πρέπει να το πληρώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι θα αρκούσε μια απλή βεβαίωση των ελεγκτικών μηχανισμών και των υπηρεσιών του Δήμου, ως ενισχυτικό έγγραφο, για να καταλήξουν κάπου, ώστε οι 12 Δευτέρες να μην συμπεριληφθούν στο ημερήσιο δικαίωμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.