Εταιρεία ζήτησε χώρο στον ΟΛΒ για παζάρι…

Χώρο στο λιμάνι του Βόλου, ζήτησε εταιρεία-σύλλογος που δραστηριοποιείται στο χώρο του υπαίθριου εμπορίου, προκειμένου να στήσει παζάρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία φέρεται να ζήτησε στεγασμένο χώρο στο λιμάνι, ώστε να στηθούν περίπου 200 παράγκες την περίοδο του Αυγούστου.
Ο ΟΛΒ που αναμένονταν να συνεδριάσει, ζήτησε και την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα στο «ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ 102,5» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ήταν αρνητική.
Όπως υποστήριξε, «υπήρχε ένας φορέας από την Αθήνα που υπέβαλλε το αίτημα, εμείς είμαστε αντίθετοι και μάλιστα, έκανε παρέμβαση και η Ομοσπονδία Θεσσαλίας αλλά και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου».
Το παζάρι φαίνεται πως δεν θα γίνει, ενώ σημειώνεται ότι το αίτημα αφορούσε τη λειτουργία του για δέκα ημέρες.

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του Δεκαπενταύγουστου

Αντιδράσεις προκαλεί στην αγορά του Βόλου, το κλείσιμο του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπάρχουν αρκετοί έμποροι, οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμο των καταστημάτων το Σάββατο μετά το Δεκαπενταύγουστο, με αφορμή και σχετική απόφαση που έλαβε πρόσφατα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
Οι καταστηματάρχες που αντιδρούν, ισχυρίζονται ότι η απόφαση δεν πρέπει να είναι δεσμευτική για τους εμπόρους, ενώ η αγορά δεν πρέπει να μείνει κλειστή για ένα συνεχόμενο τριήμερο.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα», ο εκ των αντιδρώντων εμπόρων κ. Β. Τριανταφύλλου, «μόνο με ανοικτά καταστήματα μπορούμε να έχουμε εισοδήματα. Δεν μπορεί μια σύγχρονη αγορά, να μείνει κλειστή για ένα συνεχόμενο τριήμερο. Θα μπορούσε, όπως και μπορεί ένας έμπορος που επιθυμούσε, να καθίσει όποια και όσες ημέρες, ενημερώνοντας ο ίδιος τους πελάτες του και όχι να αποφασίζει ο Σύλλογος για όλους τους καταστηματάρχες.
Ο πυρήνας της πόλης είναι η εμπορική αγορά…» , τόνισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι ο πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση η διοίκηση του συλλόγου.
Απαντώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Τσέλιος, τόνισε ότι «έχει αποδειχθεί ότι όταν μια μέρα είναι μετά από μία αργία και ακολουθεί και άλλη, η αγορά δεν έχει κόσμο, ειδικά σε μια περίοδο όπως είναι το καλοκαίρι».
Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να κλείσει το μαγαζί του δήλωσε ο κ. Τσέλιος. «Σαφώς αν μείνουμε ανοικτοί, μπορεί και να έχουμε δουλειά, όμως πρόκειται για μια ανάσα για τους καταστηματάρχες».
Το ωράριο όπως δήλωσε ο κ. Τσέλιος έχει απελευθερωθεί, ωστόσο, προσπαθούμε να λειτουργούμε στο Βόλο, όλοι από κοινού…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.