Ευθεία επίθεση Μπέου κατά Πουλάκη

Με αφορμή τη γνωμοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τους

Ευθεία επίθεση κατά του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών εξαπέλυσε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία συνεχίζει με σημερινή του ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ. Ο κ. Μπέος ενοχλημένος από την γνωμοδότηση του υπουργείου το οποίο ουσιαστικά δικαιώνει τους “έξι” δημ. συμβούλους για το θέμα της συμμετοχής τους στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου Βόλου, κατηγορεί τον κ. Πουλάκη για ωμή και προκλητική αντιδημοκρατική παρέμβαση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η επίθεση του κ. Μπέου ωστόσο παίρνει και προσωπικά χαρακτηριστικά, καθώς χαρακτηρίζει τον κ. Πουλάκη “ανεκδιήγητο πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τα πανελλήνια ρεκόρ «μαυρίσματος» στις εκλογές και ανεπαρκή για τη θέση που του εμπιστεύτηκαν”. Η επίθεση του κ. Μπέου έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του εμπιστευτικού εγγράφου του Υπ.Εσωτερικών προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον κ. Τσέλιγκα ζητώντας του να θέσει τον κ. Μπέο σε αργία λόγω του αμετάκλητου βουλεύματος που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Η μετωπική σύγκρουση των δύο είχε ξεκινήσει όταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, ο κ. Πουλάκης είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθεί με τον κ. Μπέο διότι ο καθένας έχει μια ιστορία και μια διαδρομή και στην περίπτωση τους αυτά τα δύο δεν συμπίπτουν.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Bόλου αναφέρει τα εξής:

Πρώτη φορά αριστερά και πρώτη φορά από τη Χούντα και μετά ένας αποτυχημένος πολιτευτής που βολεύτηκε σε θέση γενικού γραμματέα, σε αποθέωση της πιο φαύλης πρακτικής του πελατειακού συστήματος, «γνωμοδοτεί» και επιχειρεί να παραβιάσει το Νόμο.

Ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών, φέρεται να γνωμοδότησε ότι οι «σύντροφοι» στο Δήμο Βόλου, σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν υπακούοντας αποκλειστικά και μόνο στα κομματικά κελεύσματα και στα ιδιοτελή τους συμφέροντα, μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου, την ώρα που αλλεπάλληλες αποφάσεις, με βάση πάντα τον ισχύοντα Νόμο, επιβάλλουν το αντίθετο.

Καλούμε τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθεί στην ωμή και προκλητική αντιδημοκρατική παρέμβαση του Πουλάκη, που ευθέως παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές και επιχειρεί να καταργήσει την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε αλίμονο μια απλή γνωμοδότηση, και μάλιστα κατά παραγγελία, να είναι ικανή να αντικαταστήσει το Νόμο και να κουρελιάσει κάθε έννοια Δημοκρατίας και Δικαίου. Δυστυχώς για πολλοστή φορά ο ανεκδιήγητος πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα πανελλήνια ρεκόρ «μαυρίσματος» στις εκλογές, αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής για την ευαίσθητη θέση που, παραδόξως, του εμπιστεύθηκαν.
Πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών οφείλουν άμεσα να τον απομακρύνουν, άλλως θα κριθούν συνυπεύθυνοι για μια μακρά λίστα αντιδημοκρατικών και άθλιων πρακτικών του συγκεκριμένου γραμματέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.