Εφραίμ: «Το προσφυγικό θα στοιχίσει πολύ στην πατρίδα»

Το γεγονός ότι το προσφυγικό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, που θα στοιχίσει πολύ στην πατρίδα μας, τόνισε από το Βόλο, όπου βρίσκεται σήμερα και αύριο ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Εφραίμ,που μίλησε σε ιερείς και όχι μόνο για πνευματικού ενδιαφέροντος θέματα.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΕρωτηθείς πως μπορεί η Εκκλησία και ο κλήρος να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ο γέρων Εφραίμ απάντησε ότι ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο που θέλει. «Ο Θεός να βοηθήσει, διότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, που δυστυχώς θα στοιχίσει πάρα πολύ στην πατρίδα μας», τόνισε.
Λόγω της κρίσης, τόνισε ο καθηγούμενος, πάρα πολλοί επισκέπτες έρχονται στο Άγιο Όρος και έχουν μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία. Επειδή θέλουν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους ένας λόγος είναι κι αυτός που έρχονται στο Άγιο Όρος, ανέφερε.

Ο επικεφαλής της Ι.Μ. Βατοπαιδίου εκτίμησε ότι για να τα βγάλει πέρα ο Έλληνας, λόγω της κρίσης χρειάζεται πίστη στο Θεό και χρειάζεται να ενισχυθεί πνευματικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Βόλο, τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί Βολιώτες προσκυνητές στο Άγιον Όρος και αυτό μας συνδέει, όπως και το ότι πολλές Μονές τοπικά συνδέονται με τη Μονή Βατοπεδίου, με τον σεβασμιώτατο υπάρχει αγάπη και συνεργασία. Επίσης, ανέφερε ότι στη Μονή Βατοπεδίου εργάζονται πάρα πολλοί Βολιώτες, σε τεχνικές κυρίως ειδικότητες.
Αύριο Τρίτη ο Γέρων Εφραίμ θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.