Ζήτησε άρση των περιοριστικών όρων για να μην τεθεί σε αργία ο Δήμαρχος Βόλου

Χθες στο Εφετείο Αθηνών όπου βρέθηκε

Σε αίτηση άρσης των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί προχώρησε χθες, όπως αποκαλύφθηκε, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος στο πλευρό του οποίου βρέθηκε και ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μετέφεραν το γεγονός στο magnesianews.gr.

Η νομική σύμβουλος του Δημάρχου Βόλου κα Κασσιανή Μιχοπούλου.
Η νομική σύμβουλος του Δημάρχου Βόλου κα Κασσιανή Μιχοπούλου.

Το αίτημα κατατέθηκε στο Εφετείο Αθηνών που βρίσκεται στο κτίριο του Αρείου Πάγου στην Αλεξάνδρας. Σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το magnesianews.gr η νομική σύμβουλος του Δημάρχου Βόλου και έγκριτη Βολιώτισσα δικηγόρος κα Κασσιανή Μιχοπούλου, επιβεβαίωσε την παρουσία του κ. Μπέου χθες στο Εφετείο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το αίτημα αφορούσε στον παραπάνω λόγο και όχι σε αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος που έχει εκδοθεί από το Συμβούλιο Εφετών, όπως γράφτηκε. Η κα Μιχοπούλου τόνισε ότι η συνάντηση που είχε ο κ. Μπέος με τον κ. Πλεύρη ήταν εντελώς τυχαία, προσθέτοντας ότι συνήγοροι του δημάρχου Βόλου είναι ο κ. Ζήσης Κωνσταντίνου και η ίδια.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη στους δημοσιογράφους από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ, αλλά αμφισβητείται η εκπροσώπηση του κ. Μπέου από τον κ. Πλεύρη, με τον οποίο βρέθηκαν εκεί εντελώς «τυχαία». Στο σημείωμα του γραφείου Τύπου αναφέρεται ότι «ο ίδιος ο Δήμαρχος εντός των ημερών θα δώσει λεπτομερή συνέντευξη τύπου για το θέμα».

Περιοριστικοί όροι

Ο περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Μπέο, μετά την αποφυλάκισή του τον Ιούνιο του 2012, είναι καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και οποιαδήποτε ενασχόλησή του με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα και τρεις φορές το μήνα να παρουσιάζεται στο Α.Τ. της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκριτους νομικούς η αίτηση άρσης των περιοριστικών όρων από την πλευρά του κ. Μπέου ουσιαστικά αποτελεί το «τελευταίο χαρτί» που έχει στα χέρια του, αλλά χωρίς πραγματική ισχύ. Αυτό διότι η διατήρηση των περιοριστικών όρων ήταν εισήγηση του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Πούλιου που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία και έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα σε δίκη με το γνωστό κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου. Εν ολίγοις το πιθανότερο είναι η αίτησή του κ. Μπέου να απορριφθεί, κερδίζοντας μόνο λίγο χρόνο μέχρι να τεθεί σε αργία. Στη νομοθεσία άλλωστε προβλέπεται ρητά: «Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται σε έναν αιρετό και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση», Εξ’ ου και η χθεσινή κίνηση του δημάρχου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.