Ζητά είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Είδη πρώτης ανάγκης ζητά για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον ΣΕΑ Αλμυρού ο εργαζόμενος στο ΙΚΑ Γιάννης Χατζηγιάννης. Όπως αναφέρει, η προσφυγική κρίση έχει οξυνθεί σε απίστευτο βαθμό καθώς ο διάδρομος των Βαλκανίων έχει κλείσει. Περίπου 300 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αλμυρού με δεκάδες παιδιά, χωρίς τροφή και ιατρική βοήθεια.

«Σήμερα το δίκτυο που έχουμε φτιάξει, επισκέφθηκε με ιατρούς και κατέγραψε τις ιατρικές ανάγκες. Υπάρχει άμεση ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια καθώς δήμοι και κρατικοί φορείς σταματούν σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού τα προσφυγικά καραβάνια χωρίς καμιά μέριμνα, με μοναδικό στόχο να μην συσσωρευτούν επιπλέον άνθρωποι στα σύνορα χωρίς ελπίδα διέλευσης. Όπως μάθαμε, άλλα τρία πούλμαν με πρόσφυγες θα σταματήσουν στο εν λόγω σημείο», τονίζει ο συμπολίτης.

Αύριο Τετάρτη 24/2 θα υπάρξουν δυο αποστολές δικές μας, μια στις 12.00 με την ιατρική βοήθεια και μια νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 5 μμ. με ότι τρόφιμα έχουμε τη δυνατότητα να συλλέξουμε. Όπως αναφέρει χρειάζονται γάλα σε σκόνη για ηλικία μέχρι 2 ετών, γάλα φρέσκο 1/2 λίτρου ή μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές συσκευασμένες σε βαζάκια, κονσέρβες που να έχουν δικό τους κλειδί ανοίγματος και νερό.

«Μέσα στη τεράστια κρίση που βιώνουμε, χρειάζεται να παραμείνουμε άνθρωποι», αναφέρει ο Γιάννης Χατζηγιάννης .που ζητά από όσους επιθυμούν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλ.6972004219.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.