Η υγεία των πολιτών πάνω απ’ όλα

Σε Νοσοκομείο, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας βρέθηκε ο κ. Γιώργος Καλτσογιάννης

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου, στο ΠΕΔΥ αλλά και σε Κέντρα Υγείας πραγματοποίησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, ο οποίος εξήρε το έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων και τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τις διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων για τη θωράκιση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Καλτσογιάννης επισκέφθηκε αρχικά το Νοσοκομείο Βόλου, όπου συναντήθηκε με το διοικητή κ. Κώστα Καραμπάτσα και τον αναπληρωτή διοικητή κ. Χαράλαμπο Μπαλή, ενώ συνοδευόμενος από το χειρουργό και περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Λιούπη και την παιδίατρο κ. Ιουλία Μαντέλλου-Νησιώτη, περιόδευσε στο Νοσοκομείο έχοντας επαφές με γιατρούς και εργαζόμενους και συζητώντας τα ζητήματα που τους απασχολούν. Είχε επίσης συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου.
«Έχουμε ένα πολύ καλό Νοσοκομείο στο Βόλο με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που καθημερινά θυσιάζεται για τον ασθενή και μια διοίκηση που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον λειτουργίας, ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ουσιαστικό, πάντοτε στο πνεύμα της συνεργασίας αλλά και της αποφασιστικής δράσης. Παράλληλα ενημερώθηκα για τα ζητήματα που απασχολούν το «Αχιλλοπούλειο» και έχω αποδείξει από τη θητεία μου ως αντιπεριφερειάρχης και την άριστη συνεργασία μου με τη διοίκηση, όπως με την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας, πως μπορώ να συνδράμω» τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης.

Ο ίδιος επισκέφθηκε και τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες έχοντας συναντήσεις με γιατρούς, διοικητικά στελέχη, καθώς και ασθενείς που βρέθηκαν εκεί.
Μάλιστα υπογράμμισε πως «το ΠΕΔΥ αποτελεί την κύρια έκφραση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θα πρέπει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο σε όλα τα επίπεδα. Όλο το προσωπικό κάνει φιλότιμες προσπάθειες και ξεπερνά τις δυνατότητές του για να προσφέρει στους πολίτες».

Ιδιώτες γιατροί,
φαρμακοποιοί

Ο κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα και με τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς αλλά και φαρμακοποιούς, όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους σημειώνοντας πως παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών.

Προτάσεις
Για τα θέματα υγείας και για μια ισχυρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο κ. Καλτσογιάννης πρότεινε τα εξής:
1) Προσλήψεις γιατρών σε Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ για την κάλυψη των αναγκών.
2) Ενίσχυση με περισσότερους εργαζόμενους των δομών υγείας, ιδίως στις ειδικότητες που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.
3) Ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ανακαίνιση παλιάς πτέρυγας Νοσοκομείου, ψηφιακό χειρουργείο, μαγνητικός τομογράφος, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενίσχυση των αγροτικών ιατρείων.
4) Διασφάλιση συνεχούς παρουσίας γιατρών στα χωριά.
5) Άνετη πρόσβαση των ασθενών στο φθηνό φάρμακο.
6) Αύξηση των γιατρών που να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να εξυπηρετούνται ακόμη περισσότερο οι ασφαλισμένοι.
7) Εξόφληση παλιών οφειλών σε ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, σε εργαστηριακούς γιατρούς και σε φαρμακοποιούς.
8) Αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης φαρμάκων.
9) Διατήρηση της ιατρικής φαρμακευτικής δαπάνης σε επίπεδα τέτοια, ώστε να καλύπτονται οι κοινωνικές ανάγκες, αλλά και να μην υπάρχουν υπερβολικά έξοδα.

Στην Ανάβρα
Στο χωριό πρότυπο της αγροτικής ανάπτυξης με έμφαση στην κτηνοτροφία, την Ανάβρα, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο κ. Καλτσογιάννης έχοντας συναντήσεις με φορείς και κατοίκους του τόπου.
Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως «συναντήθηκα με φορείς και κατοίκους της Ανάβρας που με ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει, προκειμένου το χωριό να επιβιώνει οικονομικά και η ανεργία να είναι ελάχιστη. Και τους παρότρυνα να συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξαν, επενδύοντας στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με τη βιολογική γεωργία. Και είμαι σίγουρος ότι η Δημοτική Αρχή Αλμυρού έχει αγκαλιάσει όλο αυτό το εγχείρημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.