«Θέλουμε εκπαιδευτικούς με ψηλά το κεφάλι»

Επίσκεψη του κ. Γ. Καλτσογιάννη στην τοπική διοίκηση εκπαίδευσης

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καλτσογιάννης και συζήτησε θέματα που αφορούν άμεσα τους εκπαιδευτικούς.

«Θέλουμε εκπαιδευτικούς με ψηλά το κεφάλι, που με αξιοπρέπεια να μπαίνουν στην αίθουσα και να διδάσκουν μεταδίδοντας γνώσεις, αρχές και αξίες στους μαθητές» τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης.

Ο ίδιος στη συνάντηση που είχε με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. θεοδώρα Μητσιάνη και με το υπόλοιπο προσωπικό της υπηρεσίας υπογράμμισε τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από την τοπική διοίκηση της εκπαίδευσης, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν ομαλά και κάθε σχολείο να έχει τον εκπαιδευτικό του.

«Γνωρίζω τις δυσκολίες στην εκπαίδευση που είναι ένα ζωντανός οργανισμός και πόσο σημαντικό είναι αυξηθούν οι κρατικοί πόροι. Και βλέπω ότι παρά τις δυσκολίες όλα τα σχολεία λειτουργούν ομαλά, έχουνε τους εκπαιδευτικούς, και οι όποιες ελάχιστες ελλείψεις δημιουργούνται, αντιμετωπίζονται άμεσα» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., ενώ αναφέρθηκε στις τελευταίες προτάσεις του υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού λέγοντας πως «ο στόχος είναι το Δημοτικό να προετοιμάζει ουσιαστικά το παιδί για την γνωστική, πνευματική και ηθική του εξέλιξη».

Ο κ. Καλτσογιάννης αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί λέγοντας με έμφαση πως «οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές με μειωμένους μισθούς δίνουν πραγματικό αγώνα για την μόρφωση των παιδιών μας. Και σέβομαι απόλυτα το έργο τους, γιατί πάνω απ’ όλα είναι οι διαμορφωτές των ψυχών των μελλοντικών πολιτών».

Σε αυτό το πλαίσιο προωθούμε τα εξής για τον εκπαιδευτικό της Μαγνησίας:
1) Πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.
2) Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού.
3) Αξιολόγηση που να βελτιώνει και όχι να τιμωρεί τον εκπαιδευτικό.
4) Βελτιωτικές παρεμβάσεις στις αποδοχές τους που είναι πολύ χαμηλές.
5) Αναβάθμιση των υποδομών και κατασκευή νέων διδακτηρίων, όπου υπάρχει ανάγκη.
6) Τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου, ώστε να μην καταρρακώνεται με την οποιαδήποτε ανώνυμη καταγγελία η υπόσταση του εκπαιδευτικού.
7) Σύγχρονη στέγη για τα Νηπιαγωγεία.
8) Στήριξη των εκπαιδευτικών με αποσπάσεις και μεταθέσεις για να είναι κοντά στις οικογένειές τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.