Προτεραιότητα σε χώρους υγιεινής, θέρμανση και συντηρήσεις σχολείων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θ. Σταυρίδη, που έκανε λόγο για σημαντικά προβλήματα

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή με το νέο προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2015 θα δώσει προτεραιότητα στα παλιά κυρίως σχολικά συγκροτήματα, που έχουν μεγάλα προβλήματα και ανάγκη παρεμβάσεων, επισήμανε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης.

Όπως ανέφερε, στον ενιαίο Δήμο Βόλου υπάρχουν 187 σχολικά συγκροτήματα και υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία η νέα Δημοτική Αρχή βρήκε μπροστά της.
«Από την εικόνα που έχω υπάρχουν σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις τουαλέτες, άλλα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μόνωση, άλλα χρειάζονται ελαιοχρωματισμούς σε χώρους υγιεινής και διαδρόμους, άλλα συγκροτήματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις περιφράξεις, άλλα με ασφαλτοστρώσεις και άλλα με σκεπές κλπ.», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Ήδη ξεκίνησε η καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν και, σε συνεργασία με τον δήμαρχο, εγκαταστάθηκαν στα σχολεία τις τρεις εργολαβίες των 60.000 € η καθεμιά. Ο Θ. Σταυρίδης ανέφερε ότι ήδη παραδόθηκαν 12 συγκροτήματα που βάφτηκαν εξωτερικά και εσωτερικά και λύθηκαν προβλήματα, ενώ απομένουν κάποιες παρεμβάσεις στα δώματα των κτιρίων.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «τα χρήματα που υπήρχαν ήταν λίγα και δεν επαρκούσαν για όλα τα σχολικά συγκροτήματα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται αφορούν κυρίως τα παλιά σχολεία και αφορούν κυρίως προβλήματα με την υγρασία, δεν υπάρχουν δάπεδα και καινούρια κουφώματα, ούτε και στέγαστρα στις τουαλέτες. Όλα αυτά έχουν συσσωρευτεί και δεν έγινε σωστός προγραμματισμός, ώστε κάθε χρονιά να γίνονται παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, για να υπάρχει μια καλή εικόνα στα σχολεία».

Με το νέο προϋπολογισμό, σημείωσε ο Θ. Σταυρίδης, μας δίνεται η ευκαιρία να δώσουμε προτεραιότητα στα σχολεία, διότι όλες οι συντηρήσεις ανήκουν στο Δήμο Βόλου. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες διαθέτουν κάποιους εργαζόμενους, που κάνουν πολλές προσπάθειες, αλλά από κει και πέρα πρέπει να γίνουν εργολαβίες για να παρέμβουν στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, τόνισε.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι με τις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, δόθηκε έμφαση στους χώρους υγιεινής των σχολείων, καθώς για ζητήματα θέρμανσης υπάρχει ακόμη χρόνος για να καταγραφούν και να επιλυθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.