Πωλητήριο στα Πευκάκια καταγγέλλει ο δημ. σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο "σφυρί" έκταση 27 στρεμμάτων

Να μην παραχωρηθεί έκταση 27 στρ. στα Πευκάκια, για οικοδόμηση ξενοδοχείου από το ΤΑΙΠΕΔ, ζητά ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τους Δρόμους Συνεργασίας Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ιάσονας Αποστολάκης, που καλεί τη νέα Δημοτική Αρχή να αντιδράσει, τους συμπολίτες, τις συλλογικότητες και τους φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας να κινητοποιηθούν.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης καταστροφής μέσω ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να ξεπουλήσει κοψοχρονιά στο ιδιωτικό κεφάλαιο ότι μπορεί από την περιουσία του Ελληνικού λαού προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις μεγιστοποίησης των κερδών του. Η πολιτική αυτή οδηγεί σε μη αναστρέψιμη καταστροφή το παράλιο, παραλίμνιο και παραποτάμιο φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο της χώρας, καθώς αίρει την κατά προτεραιότητα προστασία των οικοσυστημάτων, επιτρέποντας επεμβάσεις στο ανεπανάληπτο και πολύμορφο ελληνικό τοπίο. Παράλληλα με την πολιτική ξεπουλήματος των παραλιών καταργεί την απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία που γίνεται πλέον απαγορευμένος τόπος για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Ι. Αποστολάκη, το σχέδιο νόμου παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο προς εκμετάλλευση ένα φυσικό και πολιτισμικό πόρο ανυπολόγιστης αξίας, καθώς αυτός φέρει ιδιαίτερα, μοναδικά χαρακτηριστικά, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει στη θεσμοθέτηση περιοχών ως εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

«Από τη λαίλαπα αποστέρησης του Ελληνικού λαού από την περιουσία του δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Μαγνησία και ο Βόλος. Ανάμεσα στις περιοχές που παραχωρούνται για οικοδόμηση ξενοδοχείων είναι και 27.131 τετρ. μέτρα στα Πευκάκια», τονίζει ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος.

Ο Ιάσονας Αποστολάκης καλεί τη Δημοτική αρχή Βόλου να αντιδράσει στην προοπτική αυτή δηλώνοντας την αντίθεσή της, με στόχο την αποτροπή του ξεπουλήματος, τους συμπολίτες, τις συλλογικότητες, τους φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας να κινητοποιηθούν όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και να συμβάλλουν με όλες της τις δυνάμεις για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.