Καθαρίστριες: Επιχειρούν «συνθήκες γαλέρας» στο Πανεπιστήμιο

«Συνθήκες γαλέρας» επιχειρεί να περάσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο θέμα της απασχόλησης, όπως καταγγέλλουν οι καθαρίστριες, από τις οποίες πλέον η Επιτροπή Ερευνών, όπου υπάγονται, ζητά να υπογράψουν σύμβαση ενός μήνα και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Οι 28 καθαρίστριες, που απασχολούνται στις σχολές του Βόλου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα και ζητούν εργασία για όλους και όχι συμβάσεις ενός μήνα και χωρίς εργασιακά δικαιώματα
Σήμερα έληξε η εξάμηνη σύμβαση, που είχαν υπογράψει οι καθαρίστριες και η Μαρία Πλαγερά, αντιπρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών, δήλωσε ότι υπήρξε συνάντηση με τον αντιπρύτανη Βύρωνα Κοτζαμάνη, ο οποίος όμως δήλωσε αναρμόδιος, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Δημ. Μεσαλούρης, απάντησε ότι ήδη οι νέες συμβάσεις είναι ήδη έτοιμος.
«Δε δεχόμαστε να υπογράψουμε ενός μήνα σύμβαση. Ουσιαστικά μας πετάνε έξω. Ζητάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τις 25 στην καθαριότητα και τους τρεις εργάτες. Η σύμβαση των έξι μηνών είναι με απλά ένσημα, ούτε βαρέα ούτε τίποτα. Σήμερα είμαστε εδώ χωρίς να εργαζόμαστε και θα συζητήσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας», δήλωσε η κα Πλαγερά. Σημείωσε δε ότι εδώ και ένα χρόνο επιδιώκουν συνάντηση με τον πρύτανη του Π.Θ., κάτι που δεν έγινε, όπως δεν έγιναν δεκτές στη συνεδρίαση της Συγλήτου. Μάλιστα για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της Συγκλήτου, στη Γεωπονική Σχολή του Φυτόκου.

Το μέλος της Διοίκησης Μαρία Χιώτη, έκανε λόγο για σύμβαση χειρότερη και από τους εργολάβους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Όπως ανέφερε, οι καθαρίστριες ζητούν να μη γίνει καμία απόλυση, είναι αντίθετες σε συμβάσεις έργου ενός μήνα. Τέλος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενες είναι ενωμένες και αγωνίζονται για την εργασία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.