Καθυστέρηση μηνών στην εφαρμογή όσων προέβλεπε η νομοθεσία για Μπέο

Αναφέρεται σε απάντηση του Υπ. Εσωτερικών στην ερώτηση του Μ. Μπαλλή, για την αργία του Δημάρχου Βόλου

Τις λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση των διαδικασιών για τη θέση σε αργία του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, εκθέτει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγ. Κουρουμπλής στην απάντησή του προς τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

Όπως φαίνεται από την απάντηση, υπήρξε καθυστέρηση μηνών στην εφαρμογή όσων προβλέπει η νομοθεσία για τη θέση σε αργία αιρετού που παραπέμπεται για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Μάλιστα, στο έγγραφο του υπουργού τονίζεται ότι «έχουν εντοπιστεί αδυναμίες του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που οδηγούν σε – αντικειμενικές ή σκόπιμες – καθυστερήσεις και δυσκολίες στην άμεση θέση σε αργία των αιρετών, όπου αυτό απαιτείται».

Οπως προκύπτει, η προερχόμενη από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθυστέρηση, ξεπεράστηκε μετά από ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, ο οποίος στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου2015 παρέλαβε από την Εισαγγελία Αθηνών τα σχετικά έγγραφα για την «άρση των αμφιβολιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» ως προς το αμετάκλητο του παραπεμπτικού βουλεύματος αλλά και την θεμελίωση του δικαιώματος του ΓΓ της Αποκεντρωμένης να επιβάλλει το εν λόγω διοικητικό μέτρο της αργίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.