Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα ανταποδοτικά τέλη για το 2016, που παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός εκτίμησε ότι πρέπει να μειωθούν τα τέλη καθαριότητας και καθαρισμού λόγω της οικονομικής συγκυρίας και επιπλέον διότι υπήρξαν μειώσεις στις δαπάνες προσωπικού.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος σημείωσε ότι πάγια θέση είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη και πρότεινε να γίνει μείωση των τελών ιδιαίτερα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους και να αυξηθούν σε πολυκαταστήματα και τράπεζες, ενώ καταψήφισε το θέμα.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ματθ. Δραμητινός ζήτησε ο Δήμος να κάνει κοινωνική πολιτική με μείωση των τελών και χαρακτήρισε εξαιρετικό target group τους έχοντες κάρτα σίτισης.

Απαντώντας ο κ. Μπέος είπε ότι η πρόταση προβληματίζει τη Δημοτική Αρχή και αν επιτρέπουν τα οικονομικά θα το δει και ενημέρωσε ότι από 1/1/16 ο δήμος πρέπει να πληρώνει δόση δανείων 1.160.00 € που είχαν συνάψει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς απευθυνόμενος στους ανεξάρτητους συμβούλους τους ζήτησε να βρουν τα ισοδύναμα και να κάνουν προτάσεις και η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου ψήφισε θετικά.

Αναβλήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα
Τέλος,αναβλήθηκε η συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, διότι δεν έγινε η διαβούλευση που προβλέπει η Καλλικράτης και θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση εντός του μήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.