Καταλογισμός 4.800 € στους απολυμένους σχολικούς φύλακες

Δεν γλίτωσαν τελικά από την επιβάρυνση οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεκδικήσει ποσό 4.808 € από τον καθένα τους. Τα χρήματα αυτά, είχαν δοθεί στο πλαίσιο της αποζημίωσης που επιδικάστηκε στους πρώην σχολικούς φύλακες, ως τόκοι. Το λάθος, όμως, δεν ήταν των σχολικών φυλάκων, αλλά της υπηρεσίας Μισθοδοσίας Βόλου, η οποία, κατά την άποψη δημοτικών συμβούλων θα πρέπει να ελεγχθεί και να αποδοθούν ευθύνες.

Συνολικά, οι 23 πρώην σχολικοί φύλακες θα πρέπει να αποδώσουν στο δήμο Βόλου ποσό 110.586 € (που αντιστοιχεί σε 4.808 € στον καθένα από αυτούς). Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στις 27 Μαΐου στο δημοτικό συμβούλιο, όμως, είχε αποφασιστεί να αναβληθεί. Η υπηρεσία παραδέχτηκε το λάθος της να καταβάλλει τόκους και από την πλευρά τους οι πρώην σχολικοί φύλακες τόνισαν πως αδυνατούν να επιστρέψουν τα χρήματα, αφού, μάλιστα, δεν ευθύνονται εκείνοι για το λάθος που έγινε.

Σήμερα, το ΔΣ Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε καταλογισμό και αναζήτηση των χρημάτων αυτών, ώστε στην συνέχεια με την έκδοση βεβαιωτικού καταλόγου επιστροφής των ποσών των τόκων που καταβλήθηκαν, να αποδοθεί το ποσό στα ταμεία του Δήμου. Τα χρήματα θα παρακρατηθούν από το επίδομα αδείας και την αποζημίωση που τους οφείλονται.

Να γίνει διερεύνηση για την απόδοση ευθυνών, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολόγος Διαμαντένιας. Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς, είπε ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας θα πρέπει να ελεγχθούν από τον προϊστάμενό τους, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Διαμαντένια που υπογράμμισε ότι αυτή η ενέργεια θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη από τον αντιδήμαρχο, ως πολιτικό προϊστάμενο. Πάντως, ο κ. Ξηρακιάς επέμεινε ότι είναι στην κρίση του προϊσταμένου της υπηρεσίας αν θα επιρρίψει ευθύνη σε βάρος τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.